2017-10-13 06:00

2017-10-13 06:00

King Krule - Kalvbent och medelålders

BLUES

King Krule
The Ooz
(XL/True Panther Sounds)
Betyg:

Det är svårt att tänka sig att lyssna till något mycket värre än folk som knappt får upp styrfarten. Möjligen skulle det vara att genomlida hela 19 låtar som alla lider av denna brist på ett tempo.

King Krule – som får sin post under namnet Archy Marshall – är inte äldre än tjugotre men låter redan som om alla världens svåra år drabbat just honom. Det är som någon som hunnit bli medelålders men ändå förblivit kalvbent; det låter ofokuserat men trött och utan någon som helst plan om vartåt det barkar.

Jag vill dock ogärna påstå att King Krule är ett hopplöst företag. Titta på vilken som helst av Archy Marshalls videor och du får ta del av en värld någonstans mittemellan Twin Peaks och Slough. I den kontexten blir allt lite mer begripligt. Men att bara lyssna? Inte för mig.

Bästa låt: La Lune

Johanna Karlsson

Det är svårt att tänka sig att lyssna till något mycket värre än folk som knappt får upp styrfarten. Möjligen skulle det vara att genomlida hela 19 låtar som alla lider av denna brist på ett tempo.

King Krule – som får sin post under namnet Archy Marshall – är inte äldre än tjugotre men låter redan som om alla världens svåra år drabbat just honom. Det är som någon som hunnit bli medelålders men ändå förblivit kalvbent; det låter ofokuserat men trött och utan någon som helst plan om vartåt det barkar.

Jag vill dock ogärna påstå att King Krule är ett hopplöst företag. Titta på vilken som helst av Archy Marshalls videor och du får ta del av en värld någonstans mittemellan Twin Peaks och Slough. I den kontexten blir allt lite mer begripligt. Men att bara lyssna? Inte för mig.

Bästa låt: La Lune

Johanna Karlsson