2017-10-13 06:00

2017-10-13 06:00

Beck - Så angenämt att det fortfarande funkar

POP

Beck
Colors
(Capitol)
Betyg:

Faran med att anses vara innovativ är att det lätt blir knivigt att fortsätta vara det.

Beck slog igenom som något slags osannolik one hit wonder-hippie, men styrde rätt omgående över till vad man väl kan kalla för Odelay-soundet. Där har han sedan blivit kvar. Odelay gavs ut 1996, men Beck förblir hemtam i något som är lika delar svängigt, förunderligt och lättlyssnat. Och varför skulle han själv vilja kliva ut ur något som även lyssnaren tycker är så angenämt att det efter dryga tjugo år fortfarande funkar?

Om man tillnärmelsevis vill ha någon typ av tuggmotstånd till Beck, kan man tänka på att han är scientolog. Att låtsas att det egentligen är L. Ron Hubbard som genom telepati kommunicerat över alla texterna till Beck ger en helt annan dimension till verket.

Bästa låt: Fix Me

Johanna Karlsson

Faran med att anses vara innovativ är att det lätt blir knivigt att fortsätta vara det.

Beck slog igenom som något slags osannolik one hit wonder-hippie, men styrde rätt omgående över till vad man väl kan kalla för Odelay-soundet. Där har han sedan blivit kvar. Odelay gavs ut 1996, men Beck förblir hemtam i något som är lika delar svängigt, förunderligt och lättlyssnat. Och varför skulle han själv vilja kliva ut ur något som även lyssnaren tycker är så angenämt att det efter dryga tjugo år fortfarande funkar?

Om man tillnärmelsevis vill ha någon typ av tuggmotstånd till Beck, kan man tänka på att han är scientolog. Att låtsas att det egentligen är L. Ron Hubbard som genom telepati kommunicerat över alla texterna till Beck ger en helt annan dimension till verket.

Bästa låt: Fix Me

Johanna Karlsson