2017-10-06 06:00

2017-10-06 06:00

Torres - Ett sympatiskt försök

Pop

Torres
Three futures
(4AD/Playground)
Betyg:

Jag har stor respekt för sättet Torres, eller Mackenzie Scott som hon egentligen heter, söker nya uttryck på Three futures. Men utöver det fina titelspåret är det ganska glest med intressanta låtar på hennes nya album.

Det finns ansatser här, men också experiment som känns mer trevande än färdigtänkta. Resultatet är en ljudbild som ömsom glider förbi ganska obemärkt, och ömsom skär sig. Rockgitarrerna och de mer ambienta elektroniska inslagen vill inte samarbeta. Det blir varken eller – inte elektronisk popmusik och inte taggig rock. Det känns som en viktig skiva för Torres själv, som ett led i en musikalisk utveckling. Det är lätt att sympatisera med ambitionen, men för mig som lyssnare ger det inte lika mycket, hur mycket välvilja jag än känner inför försöket.

Bästa låt: Three futures

 

Joakim Kilman

Jag har stor respekt för sättet Torres, eller Mackenzie Scott som hon egentligen heter, söker nya uttryck på Three futures. Men utöver det fina titelspåret är det ganska glest med intressanta låtar på hennes nya album.

Det finns ansatser här, men också experiment som känns mer trevande än färdigtänkta. Resultatet är en ljudbild som ömsom glider förbi ganska obemärkt, och ömsom skär sig. Rockgitarrerna och de mer ambienta elektroniska inslagen vill inte samarbeta. Det blir varken eller – inte elektronisk popmusik och inte taggig rock. Det känns som en viktig skiva för Torres själv, som ett led i en musikalisk utveckling. Det är lätt att sympatisera med ambitionen, men för mig som lyssnare ger det inte lika mycket, hur mycket välvilja jag än känner inför försöket.

Bästa låt: Three futures

 

Joakim Kilman