2017-10-06 06:00

2017-10-06 06:00

Primus – Skruvat och barnsligt

Rock

Primus
The Desaturating Seven
(Ato Records)
Betyg:

En riktigt bra berättelse i kombination med vackra bilder är allt som krävs för att fånga min uppmärksamhet. Om berättelsen även har ett intressant soundtrack så är jag definitivt fast i håven.

Den experimentella rocktrion Primus har kraftsamlat, omgrupperat och återfunnit originaluppställning. Les, Larry och Tim låter fortfarande väldigt mycket Primus och är självklart lika galet påfrestande som tidigare. Men i det infantilt galna gömmer sig något genialiskt som sakta men säkert lurar över mig på deras sida. Det är omöjligt att värja sig och plötsligt börjar jag digga konstellationens funkiga rocksaga.

Å så var det där med berättelsen och de vackra bilderna. The Desaturating Seven är en temaplatta som baseras på italienaren Ul De Ricos otroligt vackra barnbok The Rainbow Goblins. Genialiskt om ni frågar mig och dessutom känns bokens kärnbudskap, girighet och glupskhet, ytterst aktuellt i vår skruvade värld där mer aldrig är gott nog.

Bästa låt: The trek

 

Jesper Löfvenborg

En riktigt bra berättelse i kombination med vackra bilder är allt som krävs för att fånga min uppmärksamhet. Om berättelsen även har ett intressant soundtrack så är jag definitivt fast i håven.

Den experimentella rocktrion Primus har kraftsamlat, omgrupperat och återfunnit originaluppställning. Les, Larry och Tim låter fortfarande väldigt mycket Primus och är självklart lika galet påfrestande som tidigare. Men i det infantilt galna gömmer sig något genialiskt som sakta men säkert lurar över mig på deras sida. Det är omöjligt att värja sig och plötsligt börjar jag digga konstellationens funkiga rocksaga.

Å så var det där med berättelsen och de vackra bilderna. The Desaturating Seven är en temaplatta som baseras på italienaren Ul De Ricos otroligt vackra barnbok The Rainbow Goblins. Genialiskt om ni frågar mig och dessutom känns bokens kärnbudskap, girighet och glupskhet, ytterst aktuellt i vår skruvade värld där mer aldrig är gott nog.

Bästa låt: The trek

 

Jesper Löfvenborg