2017-10-06 06:00

2017-10-06 06:00

Miley Cyrus – Elva potentiella listettor

POP

Miley Cyrus
Younger Now
(RCA/Sony)
Betyg:

Det är inte helt lätt att förstå varför världen blev förvånad när Miley Cyrus helt plötsligt gjorde uppror. Efter att ha drillats hårt av sina showbizföräldrar under barndomen och mer eller mindre ägts av Disney under sin tonårstid, gjorde Miley sitt bästa för att slå sig fri.

I hennes fall innebar det att röka gräs, komma ut som pansexuell och twerka, typ. Hon spelade dessutom in ett psykedeliskt album med hjälp av Flaming Lips.

Uppföljaren Younger Now är betydligt mera konventionell. Duetten med Dolly Parton är skoj men inte så mycket mer. Havet som metafor för friheten är ett slitet grepp, men singeln Malibu är rätt så ljuvlig. Och det är ju Miley själv också. Hon är en före detta barnstjärna som är en lika bra hitmakare som sångerska. Av samtliga elva albumspår är inte samtliga små mästerverk i sin egen rätt. Däremot är samtliga elva albumspår potentiella listettor.

Bästa låt: Miss you so much

 

Johanna Karlsson

Det är inte helt lätt att förstå varför världen blev förvånad när Miley Cyrus helt plötsligt gjorde uppror. Efter att ha drillats hårt av sina showbizföräldrar under barndomen och mer eller mindre ägts av Disney under sin tonårstid, gjorde Miley sitt bästa för att slå sig fri.

I hennes fall innebar det att röka gräs, komma ut som pansexuell och twerka, typ. Hon spelade dessutom in ett psykedeliskt album med hjälp av Flaming Lips.

Uppföljaren Younger Now är betydligt mera konventionell. Duetten med Dolly Parton är skoj men inte så mycket mer. Havet som metafor för friheten är ett slitet grepp, men singeln Malibu är rätt så ljuvlig. Och det är ju Miley själv också. Hon är en före detta barnstjärna som är en lika bra hitmakare som sångerska. Av samtliga elva albumspår är inte samtliga små mästerverk i sin egen rätt. Däremot är samtliga elva albumspår potentiella listettor.

Bästa låt: Miss you so much

 

Johanna Karlsson