2017-10-06 06:00

2017-10-06 06:00

David Crosby – Trygg och tillbakalutad rock

Rock

David Crosby
Sky trails
(BMG/Warner)
Betyg:

David Crosby tycks ha snubblat över en kreativ källa på ålderns höst och Sky Trails är den tredje skivan sedan återkomsten med Croz 2014.

Precis som då får han hjälp av sonen James Raymond som producerar och som även hjälpt till med några låtar.

Här utforskar Crosby delvis de lite jazzigare sidorna, ibland låter det Steely Dan men oftare tänker man på Joni Mitchell i allmänhet och The hissing of summer lawns i synnerhet. Han gör även en fin version av Mitchells Amelia.

Crosbys rutin och djup går naturligtvis inte av för hackor och det finns en skön trygghet och säkerhet i hur han tar sig an låtarna. Vi hittar väl inga nya klassiker här men det är ändå några fina betraktelser över livet. Många av låtarna är det nog i ärlighetens namn bara Crosby som kan göra något intressant av, men på något vis lyckas han och slutresultatet är en lagom dos tillbakalutad och fin rock.

Bästa låt: Sky trails

 

Per Wiker

David Crosby tycks ha snubblat över en kreativ källa på ålderns höst och Sky Trails är den tredje skivan sedan återkomsten med Croz 2014.

Precis som då får han hjälp av sonen James Raymond som producerar och som även hjälpt till med några låtar.

Här utforskar Crosby delvis de lite jazzigare sidorna, ibland låter det Steely Dan men oftare tänker man på Joni Mitchell i allmänhet och The hissing of summer lawns i synnerhet. Han gör även en fin version av Mitchells Amelia.

Crosbys rutin och djup går naturligtvis inte av för hackor och det finns en skön trygghet och säkerhet i hur han tar sig an låtarna. Vi hittar väl inga nya klassiker här men det är ändå några fina betraktelser över livet. Många av låtarna är det nog i ärlighetens namn bara Crosby som kan göra något intressant av, men på något vis lyckas han och slutresultatet är en lagom dos tillbakalutad och fin rock.

Bästa låt: Sky trails

 

Per Wiker