2017-09-08 06:00

2017-09-08 06:00

Zola Jesus - Utlämnande grubblerier om döden

Pop

Zola Jesus
Okovi
(Sacred Bones)
Betyg:

Nika Rosa Danilova är kvinnan bakom artistnamnet Zola Jesus. Efter att ha flyttat hem till den plats hon växte upp på, skrev hon Okovi som ett slags uppgörelse med gamla och nya sår. Inte minst döden är ett framträdande tema på skivan, både sorg över närståendes bortgång och funderingar kring livslust och dödslängtan.

I sina starkaste stunder, oftast där hon tonar ner det grandiosa anslaget, är Okovi en gripande och utlämnande skiva. Tyvärr blir den storslagna produktionen ibland som en mur mellan mig som lyssnare och de känslor hon vill förmedla. Istället för att förstärka dem försvinner de lite i de massiva ljudväggarna.

Alldeles oavsett är det en skiva värd din uppmärksamhet, om inte annat för de stunder då det bränner till som mest.

Bästa låt: Soak

Joakim Kilman

Nika Rosa Danilova är kvinnan bakom artistnamnet Zola Jesus. Efter att ha flyttat hem till den plats hon växte upp på, skrev hon Okovi som ett slags uppgörelse med gamla och nya sår. Inte minst döden är ett framträdande tema på skivan, både sorg över närståendes bortgång och funderingar kring livslust och dödslängtan.

I sina starkaste stunder, oftast där hon tonar ner det grandiosa anslaget, är Okovi en gripande och utlämnande skiva. Tyvärr blir den storslagna produktionen ibland som en mur mellan mig som lyssnare och de känslor hon vill förmedla. Istället för att förstärka dem försvinner de lite i de massiva ljudväggarna.

Alldeles oavsett är det en skiva värd din uppmärksamhet, om inte annat för de stunder då det bränner till som mest.

Bästa låt: Soak

Joakim Kilman