2017-09-08 06:00

2017-09-08 06:00

Waterboys - Tre skivor i en

Rock

Waterboys
Out of all this blue
(BMG/Border)
Betyg:

Ibland snuddar Mike Scott vid uttrycket man känner igen från de klassiska albumen med Waterboys, men Out of all this blue är nog ändå deras mest experimentella skiva hittills.

Scott vandrar delvis de stigar han kan bäst men tycks dessutom ha intresserat sig för trumloopar som blir en extrakrydda i vissa låtar och själva stommen i andra. Ibland låter det en smula Bowie, ibland hiphop, så kommer en instrumental följt av en riktigt snygg rockmacka. Med tanke på längden skulle det ha kunnat bli tre sinsemellan helt olika skivor men visst hörs det att det är Waterboys med svepande orgel och skarpögda texter blandat med ett och annat svagare spår.

Det blir lite rörigt och långsamt emellanåt och allra bäst blir det när fokus ligger på en intressant berättelse som bärs av Scotts mest engagerade röst. Då inser man att han fortfarande har kvar förmågan att fånga lyssnarna med sina låtar.

Bästa låt: Morning came to soon

Per Wiker

Ibland snuddar Mike Scott vid uttrycket man känner igen från de klassiska albumen med Waterboys, men Out of all this blue är nog ändå deras mest experimentella skiva hittills.

Scott vandrar delvis de stigar han kan bäst men tycks dessutom ha intresserat sig för trumloopar som blir en extrakrydda i vissa låtar och själva stommen i andra. Ibland låter det en smula Bowie, ibland hiphop, så kommer en instrumental följt av en riktigt snygg rockmacka. Med tanke på längden skulle det ha kunnat bli tre sinsemellan helt olika skivor men visst hörs det att det är Waterboys med svepande orgel och skarpögda texter blandat med ett och annat svagare spår.

Det blir lite rörigt och långsamt emellanåt och allra bäst blir det när fokus ligger på en intressant berättelse som bärs av Scotts mest engagerade röst. Då inser man att han fortfarande har kvar förmågan att fånga lyssnarna med sina låtar.

Bästa låt: Morning came to soon

Per Wiker