2017-09-08 06:00

2017-09-08 06:00

Toby Keith - Gammalt och nytt från turnébussen

COUNTRY

Toby Keith
The Bus Songs
(Show Dog / Universal)
Betyg:

Toby Keith har sedan tidiga 90-talet personifierat den lite grabbigare och tuffare countryn i Nashville med omnejd. Ofta med en flirt mot det patriotiska och fingervisningar att man minsann inte ska mopsa upp sig mot stora, starka USA.

Men att 56-åringen från Oklahoma är en hitmakare av högsta klass är inget man skojar bort. På The Bus Songs återvinner han till och med ett antal gamla spår, kryddat med lite live och ett par nya stycken. Den röda tråden ska tydligen vara att samtliga är skrivna på turnébussen under dygnets sena timmar.

En trevlig blandning - men behöver vi verkligen fler låtar som handlar om att röka gräs ihop med Willie Nelson?

Bästa låt: Rum is the reason

Kristofer Holmberg

Toby Keith har sedan tidiga 90-talet personifierat den lite grabbigare och tuffare countryn i Nashville med omnejd. Ofta med en flirt mot det patriotiska och fingervisningar att man minsann inte ska mopsa upp sig mot stora, starka USA.

Men att 56-åringen från Oklahoma är en hitmakare av högsta klass är inget man skojar bort. På The Bus Songs återvinner han till och med ett antal gamla spår, kryddat med lite live och ett par nya stycken. Den röda tråden ska tydligen vara att samtliga är skrivna på turnébussen under dygnets sena timmar.

En trevlig blandning - men behöver vi verkligen fler låtar som handlar om att röka gräs ihop med Willie Nelson?

Bästa låt: Rum is the reason

Kristofer Holmberg