2017-09-08 06:00

2017-09-08 06:00

Susanne Sundfør - Reflektiv musik som utmanar

SINGER/SONGWRITER

Susanne Sundfør Music for people in trouble
(Warner music)
Betyg:

Det finns något oerhört befriande med en artist som väljer det oförväntade. Norska Susanne Sundfør fick sitt internationella genombrott med sitt förra album Ten Love Songs, en skiva som till stor del drevs av syntar och pulserande beats.

I bästa Monty Phyton-anda kliver hon här över till something completely different. Det elektroniska lämnar plats för nylonsträngad gitarr och piano.För ensamma flöjter och pedal steelmattor, långa instrumentala passager och recitation.

När jag intervjuade henne med anledning av Ten Love Songs pratade hon om hur hon ville att musiken skulle passa i bilen genom gatorna i Los Angeles. Nu är asfalten utbytt mot eftertänksamma skogspromenader i duggregn. Musiken är betydligt mer reflektiv, stundtals till och med meditativ.

Det här är ett album som ställer krav och utmanar, men som också belönar. Vackert.

Bästa låt: Undercover

Carl Edlom

Det finns något oerhört befriande med en artist som väljer det oförväntade. Norska Susanne Sundfør fick sitt internationella genombrott med sitt förra album Ten Love Songs, en skiva som till stor del drevs av syntar och pulserande beats.

I bästa Monty Phyton-anda kliver hon här över till something completely different. Det elektroniska lämnar plats för nylonsträngad gitarr och piano.För ensamma flöjter och pedal steelmattor, långa instrumentala passager och recitation.

När jag intervjuade henne med anledning av Ten Love Songs pratade hon om hur hon ville att musiken skulle passa i bilen genom gatorna i Los Angeles. Nu är asfalten utbytt mot eftertänksamma skogspromenader i duggregn. Musiken är betydligt mer reflektiv, stundtals till och med meditativ.

Det här är ett album som ställer krav och utmanar, men som också belönar. Vackert.

Bästa låt: Undercover

Carl Edlom