2017-09-08 06:00

2017-09-08 06:00

Comeback Kid - HC med vackra genrehopp

Hardcore

Comeback Kid
Outsider
(Nuclear Blast Records)
Betyg:

Kanadensiska Comeback Kid är och förblir ett av hardcore-punkens mest intressanta band. Ständigt en perfekt balans mellan kletiga melodier, tuffa breakdowns och thrashiga vibbar. Få band bemästrar denna ädla konst utan drabbas ofta av teknisk slagsida när de försöker kombinera denna svårhanterliga treenighet.

På sjätte albumet har kvintetten vandrat ännu längre på den genre-växlande stig som de började staka ut runt millenniumskiftet. Rock, punk och metal, men mest hardcore. Hoppen är många och subtilt trimmade. Endast under Somewhere, somehow hamnar gruppen i en limboposition som smakar lite väl mycket radiotrall.

Outsider är en modern platta och definitivt bandets mest mångfacetterade släpp hittills. Kvalitet som känns och facit för andra band som släpper hafs och trams i parti och minut. Trots detta är jag ännu inte riktigt vän med de många dynamiska lianerna, men som alltid lär tiden sudda ut eventuella frågetecken.

Bästa låt: Livid, I’m prime

Jesper Löfvenborg

Kanadensiska Comeback Kid är och förblir ett av hardcore-punkens mest intressanta band. Ständigt en perfekt balans mellan kletiga melodier, tuffa breakdowns och thrashiga vibbar. Få band bemästrar denna ädla konst utan drabbas ofta av teknisk slagsida när de försöker kombinera denna svårhanterliga treenighet.

På sjätte albumet har kvintetten vandrat ännu längre på den genre-växlande stig som de började staka ut runt millenniumskiftet. Rock, punk och metal, men mest hardcore. Hoppen är många och subtilt trimmade. Endast under Somewhere, somehow hamnar gruppen i en limboposition som smakar lite väl mycket radiotrall.

Outsider är en modern platta och definitivt bandets mest mångfacetterade släpp hittills. Kvalitet som känns och facit för andra band som släpper hafs och trams i parti och minut. Trots detta är jag ännu inte riktigt vän med de många dynamiska lianerna, men som alltid lär tiden sudda ut eventuella frågetecken.

Bästa låt: Livid, I’m prime

Jesper Löfvenborg