2017-09-08 06:00

2017-09-08 06:00

Anna of the North - För alla som någon gang känt en drittsekk

POP

Anna of the NorthLovers
(Different)
Betyg:

När jag spelat upp Anna of the North-videor på datorn och YouTube vill erbjuda liknande klipp, ges förslag på ett antal filmer med Kate Bush.

Anna of the North är bara en av alla kvinnliga musiker just nu – tänk exempelvis Foxes – som till synes bekymmerslöst jonglerar det kommersiella med konstnärliga pretentioner i vilka det inte är svårt att spåra Bush.

Anna of the North är egentligen en duo, men producenten Bradley Daniell-Smith har valt att helt stå i bakgrunden till förmån för sångerskan Anna Lotterud. Eftersom Anna kommer från Oslo är ju den naturliga frågan om hon skulle gå hem på Hartvig Nissen?

Lovers är kanske inte just det album som Los Losers väljer att spela i sin russebuss i vår, men Anna of the North gör längtansfylld musik om de stora känslorna och bör därför gå hem hos alla som någon gång känt en drittsekk.

Bästa låt: Friends

Johanna Karlsson

När jag spelat upp Anna of the North-videor på datorn och YouTube vill erbjuda liknande klipp, ges förslag på ett antal filmer med Kate Bush.

Anna of the North är bara en av alla kvinnliga musiker just nu – tänk exempelvis Foxes – som till synes bekymmerslöst jonglerar det kommersiella med konstnärliga pretentioner i vilka det inte är svårt att spåra Bush.

Anna of the North är egentligen en duo, men producenten Bradley Daniell-Smith har valt att helt stå i bakgrunden till förmån för sångerskan Anna Lotterud. Eftersom Anna kommer från Oslo är ju den naturliga frågan om hon skulle gå hem på Hartvig Nissen?

Lovers är kanske inte just det album som Los Losers väljer att spela i sin russebuss i vår, men Anna of the North gör längtansfylld musik om de stora känslorna och bör därför gå hem hos alla som någon gång känt en drittsekk.

Bästa låt: Friends

Johanna Karlsson