2017-09-07 06:00

2017-09-07 16:59

Joan Osborne - Ängsliga tolkningar

Rock

Joan Osborne
Songs of Bob Dylan (Thirty Tigers/Border)
Betyg:

Som Dylan-beundrare blir man glad varje gång andra artister tar sig an hans låtar. Kanske är man också för kräsen med hur tolkningarna låter.

Joan Osborne har valt ut tretton sånger mellan Freewheelin' 1963 och Love and theft 2001 och plus får hon för urvalet som blandar det förväntade med mer sällan tolkade Dylan-låtar som Spanish harlem incident och High water (For Charley Patton).

Det låter genomarbetat och snyggt men det är ändå som att hon verkar mer angelägen att inte göra fel än något annat. Därmed blir tolkningarna lite för ängsliga och lyfter inte riktigt utöver nivån att det är bra låtar i grunden.

Bäst blir det i låtar som är lite ofarliga och luftiga från början, som Quinn the Eskimo och You´re gonna make me lonesome when you go, medan versionerna i övrigt inte tillför så mycket. En värdemätare på covers brukar vara hur snabbt man plockar fram originalen och här går det fort.

Bästa låt: Tangled up in blue

Per Wiker

Som Dylan-beundrare blir man glad varje gång andra artister tar sig an hans låtar. Kanske är man också för kräsen med hur tolkningarna låter.

Joan Osborne har valt ut tretton sånger mellan Freewheelin' 1963 och Love and theft 2001 och plus får hon för urvalet som blandar det förväntade med mer sällan tolkade Dylan-låtar som Spanish harlem incident och High water (For Charley Patton).

Det låter genomarbetat och snyggt men det är ändå som att hon verkar mer angelägen att inte göra fel än något annat. Därmed blir tolkningarna lite för ängsliga och lyfter inte riktigt utöver nivån att det är bra låtar i grunden.

Bäst blir det i låtar som är lite ofarliga och luftiga från början, som Quinn the Eskimo och You´re gonna make me lonesome when you go, medan versionerna i övrigt inte tillför så mycket. En värdemätare på covers brukar vara hur snabbt man plockar fram originalen och här går det fort.

Bästa låt: Tangled up in blue

Per Wiker