2017-09-01 06:00

2017-09-01 06:00

The War on Drugs – Djup förståelse för vacker rock

ROCK

The War on Drugs
A deeper understanding (Atlantic/Warner)
Betyg:

Efter första genomlyssningarna var jag lite besviken på A deeper understanding. Om man vill vara en outhärdligt putslustig jävel kan man väl säga att jag behövde lite djupare förståelse innan jag greppade riktigt hur bra skivan är.

För även om The War on Drugs låter sig lika så har de en slags djupblå nattblueskänsla över A deeper understanding som ger den ett lite annat, mer eftertänksamt tempo och lite mer emotionell kraft än på den massivt älskade föregångaren. Det handlar fortfarande i allra högsta grad om rörelse, både i texter, melodierna och orkestreringen. Det är rockmusik så klassisk och så snygg att det nästan går till överdrift. Men bara nästan. För snart sitter jag bara där och följer med i melodiernas vindlingar, nerför en vagt upplyst motorväg – sökandes efter något lika påtagligt som svårgreppbart.

Bästa låt: Thinking of a place

Joakim Kilman

Efter första genomlyssningarna var jag lite besviken på A deeper understanding. Om man vill vara en outhärdligt putslustig jävel kan man väl säga att jag behövde lite djupare förståelse innan jag greppade riktigt hur bra skivan är.

För även om The War on Drugs låter sig lika så har de en slags djupblå nattblueskänsla över A deeper understanding som ger den ett lite annat, mer eftertänksamt tempo och lite mer emotionell kraft än på den massivt älskade föregångaren. Det handlar fortfarande i allra högsta grad om rörelse, både i texter, melodierna och orkestreringen. Det är rockmusik så klassisk och så snygg att det nästan går till överdrift. Men bara nästan. För snart sitter jag bara där och följer med i melodiernas vindlingar, nerför en vagt upplyst motorväg – sökandes efter något lika påtagligt som svårgreppbart.

Bästa låt: Thinking of a place

Joakim Kilman