2017-09-01 06:00

2017-09-01 06:00

Paradise Lost – Gubbar i högform

METAL

Paradise Lost
Medusa (Nuclear Blast)
Betyg:

Jag har alltid fascinerats över Halifaxkvintettens bångstyriga karriärsdrag. Det krävs mod att experimentera och ta ut svängarna musikaliskt inom det mycket principfasta genren hårdrock. Det kallas för integritet och det har definitivt engelsmännen. Samtidigt känns det som konstellationen har mandat att göra lite som de vill då de är ett av banden som de facto uppfann den doom och goth metal som vi känner idag. På förra plattan, The plague within (2015), fick vi uppleva ett återtåg till det tyngre och mer death metal-orienterade Paradise Lost och den ljudbild som dominerade på 90-talets tidiga hälft. Medusa tar rygg på föregångaren och åter hör vi en growlande Nick Holmes som tar i från tårna. Gubbarna visar en delikat balans mellan fult, vackert, hårt och mjukt – effektivt tilltalande. De blandar in element och inslag från hela karriären och stjäl Paradise Lost-karaktäristiska riff från den egna skattkistan daterade 1992. Det här riktigt bra. Köp.

Bästa låt: Until the grave

Jesper Löfvenborg

Jag har alltid fascinerats över Halifaxkvintettens bångstyriga karriärsdrag. Det krävs mod att experimentera och ta ut svängarna musikaliskt inom det mycket principfasta genren hårdrock. Det kallas för integritet och det har definitivt engelsmännen. Samtidigt känns det som konstellationen har mandat att göra lite som de vill då de är ett av banden som de facto uppfann den doom och goth metal som vi känner idag. På förra plattan, The plague within (2015), fick vi uppleva ett återtåg till det tyngre och mer death metal-orienterade Paradise Lost och den ljudbild som dominerade på 90-talets tidiga hälft. Medusa tar rygg på föregångaren och åter hör vi en growlande Nick Holmes som tar i från tårna. Gubbarna visar en delikat balans mellan fult, vackert, hårt och mjukt – effektivt tilltalande. De blandar in element och inslag från hela karriären och stjäl Paradise Lost-karaktäristiska riff från den egna skattkistan daterade 1992. Det här riktigt bra. Köp.

Bästa låt: Until the grave

Jesper Löfvenborg