2017-09-01 06:00

2017-09-04 15:33

Eyes Wide Open – Uppfinningsrika gitarrslingor och variationsrik sång

MODERN METAL

Eyes Wide Open
And so it begins (Headbang Entertainment)
Betyg:

Året var 2008 när In Flames gav oss A sense of purpose – rena rama smörgåsbordet av modern melodisk (döds)metal. Nio år senare är den naturliga uppföljaren här. Men istället för go’a göteborgare är det go’a värmlänningar som står bakom And so it begins.

Vokalistnykomlingen Erik Engstrands röstresurser används allra bäst i You still are you (bästa låten!) och Conclusion. Båda är skolexempel på när aggressiv hardcoreliknande och melodisk sång förenas på bästa sätt.

Adrenalinstinna käftsmällen Fist up, med aggressiv ”gängallsång”, har alla förutsättningar att bli en livefavorit.

Uppfinningsrika gitarrslingor signerade Kristofer Strandberg är det gott om. Inte minst i ”halvballaden” We reached for the sky, som dessutom har en mäkta imponerande klistrig refräng. Välkomponerad låt är bara förnamnet.

När kommer det stora genombrottet? Det finns en mycket stor publik där ute som, utan att vara medvetna om det, bara väntar på att upptäcka EWO.

Bästa låt: You still are you.

Magnus Bergström

Året var 2008 när In Flames gav oss A sense of purpose – rena rama smörgåsbordet av modern melodisk (döds)metal. Nio år senare är den naturliga uppföljaren här. Men istället för go’a göteborgare är det go’a värmlänningar som står bakom And so it begins.

Vokalistnykomlingen Erik Engstrands röstresurser används allra bäst i You still are you (bästa låten!) och Conclusion. Båda är skolexempel på när aggressiv hardcoreliknande och melodisk sång förenas på bästa sätt.

Adrenalinstinna käftsmällen Fist up, med aggressiv ”gängallsång”, har alla förutsättningar att bli en livefavorit.

Uppfinningsrika gitarrslingor signerade Kristofer Strandberg är det gott om. Inte minst i ”halvballaden” We reached for the sky, som dessutom har en mäkta imponerande klistrig refräng. Välkomponerad låt är bara förnamnet.

När kommer det stora genombrottet? Det finns en mycket stor publik där ute som, utan att vara medvetna om det, bara väntar på att upptäcka EWO.

Bästa låt: You still are you.

Magnus Bergström