2017-06-30 06:00

2017-06-30 06:00

Skuggfolk - Tungt från Hagfors

Rock

Skuggfolk
Skuggfolk (Egen utgivning)
Betyg:

Skuggfolk är ett tremannaband från Hagfors som nu släpper sin självbetitlade debutplatta. Gitarristen och sångaren Christian Dyresjö har sina rötter i Göteborgsbandet Den stora vilan och visst kan man ana det lite i musiken. Men Skuggfolk är hårdare – så där hårt som det bara kan låta om en klassisk sättning med gitarr-bas-trummor när det funkar bra.

Och det gör det här, Skuggfolk lyckas få till en uppfriskande dynamik i tungheten. De tre kompletterar varandra riktigt bra och temamässigt handlar det om vardagen utan andra krusiduller än det som tillvaron bjuder på. Man kommer då och då också att tänka på pionjärerna i November, men det känns mer uppdaterat både med 90-talsrock och en sorts retrospektiv inspiration från proggen.

Skuggfolk har definitivt något eget, en koppling till skogen och bruksorten och ett lekfullt allvar som gör att man gärna lyssnar vidare.

Bästa låt: Benzo Svenzo

Per Wiker

Skuggfolk är ett tremannaband från Hagfors som nu släpper sin självbetitlade debutplatta. Gitarristen och sångaren Christian Dyresjö har sina rötter i Göteborgsbandet Den stora vilan och visst kan man ana det lite i musiken. Men Skuggfolk är hårdare – så där hårt som det bara kan låta om en klassisk sättning med gitarr-bas-trummor när det funkar bra.

Och det gör det här, Skuggfolk lyckas få till en uppfriskande dynamik i tungheten. De tre kompletterar varandra riktigt bra och temamässigt handlar det om vardagen utan andra krusiduller än det som tillvaron bjuder på. Man kommer då och då också att tänka på pionjärerna i November, men det känns mer uppdaterat både med 90-talsrock och en sorts retrospektiv inspiration från proggen.

Skuggfolk har definitivt något eget, en koppling till skogen och bruksorten och ett lekfullt allvar som gör att man gärna lyssnar vidare.

Bästa låt: Benzo Svenzo

Per Wiker