2017-06-30 06:00

2017-06-30 06:00

Jeff Tweedy återbesöker sig själv

Folk/rock

Jeff Tweedy
 Together at last
(dPbm/Playground)
Betyg:

Titeln anspelar på att Jeff Tweedy samlat ihop ett antal låtar från sin mångfacetterade verksamhet som soloartist, i Wilco och sidoprojekt som Golden Smog och Loose Fur och gör ett omtag med dem i nyinspelningar.

Låtarna framför han själv till akustisk gitarr och munspel, med enstaka pålägg av elgitarr. Man kan inte säga att han konsekvent gör låtarna bättre rättvisa, ibland känns det snarast som att han förvandlar dem till demos igen och man inser hur mycket Wilco handlar om arbete, arrangemang och produktion – vilket i och för sig är tydligt i den lysande Wilco-filmen I am trying to break my heart.

Men visst växer en del låtar av den lågmälda miljön, som Via Chicago och Sky blue sky. Urvalet kunde möjligen ha varit lite mer spännande, nu kommer det mesta från centrala Wilco, men eftersom det verkar vara första skivan i en serie återblickar finns det säkert mer guld att vänta.

Bästa låt: Muzzle of bees

Per Wiker

Titeln anspelar på att Jeff Tweedy samlat ihop ett antal låtar från sin mångfacetterade verksamhet som soloartist, i Wilco och sidoprojekt som Golden Smog och Loose Fur och gör ett omtag med dem i nyinspelningar.

Låtarna framför han själv till akustisk gitarr och munspel, med enstaka pålägg av elgitarr. Man kan inte säga att han konsekvent gör låtarna bättre rättvisa, ibland känns det snarast som att han förvandlar dem till demos igen och man inser hur mycket Wilco handlar om arbete, arrangemang och produktion – vilket i och för sig är tydligt i den lysande Wilco-filmen I am trying to break my heart.

Men visst växer en del låtar av den lågmälda miljön, som Via Chicago och Sky blue sky. Urvalet kunde möjligen ha varit lite mer spännande, nu kommer det mesta från centrala Wilco, men eftersom det verkar vara första skivan i en serie återblickar finns det säkert mer guld att vänta.

Bästa låt: Muzzle of bees

Per Wiker