2017-06-30 06:00

2017-06-30 06:00

Dying Fetus - Döds med hjärta

Death metal

Dying Fetus
Wrong one to fuck with
(Relapse/Cosmos Music Group)
Betyg:

Redan när jag läser albumnamnet förstår jag att det är ett nytt Dying Fetus-alster. Så rätt, men ändå så fel. Vem döper en skiva till pubertala Wrong one to fuck with? Jo Baltimores Dying Fetus såklart.

Det kallas för effektsökeri med glimten i ögat. Efter 26 år i dödsmetallens grindiga tjänst har egentligen trion inget extra att bevisa, men ändå släpper de ett av diskografins finaste alster. Tio låtar förnämlig amerikansk death metal så där grisig som bara bandledaren John Gallagher kan få till. Fräna riff, blastbeats, groovig tyngd och snygga melodier som ger lyssnaren välbehövliga rastplatser längs vägen. Balansen är optimal för den här typen av death metal. Inte för mycket av något. Dying Fetus skapar döds med hjärta och själ. De har för länge sen förstått att enbart tekniska finesser och distad galenskap inte kommer föra båten i hamn. Lagom är bäst även för extrema akter som Dying Fetus. Kanske karriärens finaste ögonblick?

Bästa låt: Die with integrity

Jesper Löfvenborg

Redan när jag läser albumnamnet förstår jag att det är ett nytt Dying Fetus-alster. Så rätt, men ändå så fel. Vem döper en skiva till pubertala Wrong one to fuck with? Jo Baltimores Dying Fetus såklart.

Det kallas för effektsökeri med glimten i ögat. Efter 26 år i dödsmetallens grindiga tjänst har egentligen trion inget extra att bevisa, men ändå släpper de ett av diskografins finaste alster. Tio låtar förnämlig amerikansk death metal så där grisig som bara bandledaren John Gallagher kan få till. Fräna riff, blastbeats, groovig tyngd och snygga melodier som ger lyssnaren välbehövliga rastplatser längs vägen. Balansen är optimal för den här typen av death metal. Inte för mycket av något. Dying Fetus skapar döds med hjärta och själ. De har för länge sen förstått att enbart tekniska finesser och distad galenskap inte kommer föra båten i hamn. Lagom är bäst även för extrema akter som Dying Fetus. Kanske karriärens finaste ögonblick?

Bästa låt: Die with integrity

Jesper Löfvenborg