2017-06-30 06:00

2017-06-30 06:00

Dan Auerbach - Smittsam nostalgi

Pop

Dan Auerbach
Waiting on a Song (Nonesuch)
Betyg:

Sångaren från The Black Keys släpper sitt andra album och startar med ett titelspår som känns behagligt bekant; rak soulpop som doftar 60-tal. Även musikvideon är en nostalgitripp i sig, på flera sätt.

De andra låtarna följer i stort sett samma koncept, med några inblandningar av country i till exempel Cherrybomb. Hela albumet är enkelt att ta till sig och har texter som till stor del handlar om att leva livet och att växa upp, eller att inte växa upp och bli den förlorare som det förväntas att man ska bli. Och det är just det senare som är intressant, i till exempel King of a One Horse Town; det är inte självklart att den som anses vara förlorare tycker hen är det. Hur det än står till med självkänslan så har Auerbach delat med sig av 32 minuter smittsamma poplåtar. Tack för det.

Bästa låt: Waiting on a Song

Mas Karin Gustafsson

Sångaren från The Black Keys släpper sitt andra album och startar med ett titelspår som känns behagligt bekant; rak soulpop som doftar 60-tal. Även musikvideon är en nostalgitripp i sig, på flera sätt.

De andra låtarna följer i stort sett samma koncept, med några inblandningar av country i till exempel Cherrybomb. Hela albumet är enkelt att ta till sig och har texter som till stor del handlar om att leva livet och att växa upp, eller att inte växa upp och bli den förlorare som det förväntas att man ska bli. Och det är just det senare som är intressant, i till exempel King of a One Horse Town; det är inte självklart att den som anses vara förlorare tycker hen är det. Hur det än står till med självkänslan så har Auerbach delat med sig av 32 minuter smittsamma poplåtar. Tack för det.

Bästa låt: Waiting on a Song

Mas Karin Gustafsson