2017-06-30 06:00

2017-06-30 06:00

Broken Social Scene - Jämna rockplågor

Rock

Broken Social Scene
Hug of thunder
(City Slang/Playground)
Betyg:

Bandkollektivet Broken Social Scene har gjort några av 00-talets allra bästa rockalbum. När de är som bäst svävar de precis på gränsen mellan det vackra och det trasiga, mellan oemotståndliga melodier och oväsen. På senare år har de lugnat sig lite, och tappat lite av sin tidigare så distinkta nerv. Känslan för känslosamma, atmosfäriska låtbyggen har de dock bibehållit.

På Hug of thunder känns de dock förvånansvärt anonyma. Här finns, som alltid, en hel del rätt bra låtar. Men inget som hoppar ut och verkligen slår undan benen på mig. Feist är tillbaka och bidrar med några suggestiva sånger, men på det hela saknas som sagt den där sista skärpan. Inte alls dåligt, men inte bandets största stund. Det är inga stora känslostormar, mer jämna plågor.

Bästa låt: Halfway home

Joakim Kilman

Bandkollektivet Broken Social Scene har gjort några av 00-talets allra bästa rockalbum. När de är som bäst svävar de precis på gränsen mellan det vackra och det trasiga, mellan oemotståndliga melodier och oväsen. På senare år har de lugnat sig lite, och tappat lite av sin tidigare så distinkta nerv. Känslan för känslosamma, atmosfäriska låtbyggen har de dock bibehållit.

På Hug of thunder känns de dock förvånansvärt anonyma. Här finns, som alltid, en hel del rätt bra låtar. Men inget som hoppar ut och verkligen slår undan benen på mig. Feist är tillbaka och bidrar med några suggestiva sånger, men på det hela saknas som sagt den där sista skärpan. Inte alls dåligt, men inte bandets största stund. Det är inga stora känslostormar, mer jämna plågor.

Bästa låt: Halfway home

Joakim Kilman