2017-05-19 06:00

2017-05-19 06:00

Södra Sverige - Total hopplöshet och lyhörd humanism

PUNK

Södra Sverige
Rak kant (Teg)
Betyg:

Ett tag tyckte nog Mattias Alkberg att han blev lite väl ihjälkramad av de stockholmska kultursidorna. Lite kängpunk om att piska Per Schlingmann rådde bot på det. Själv hörde jag till dem som tyckte att Alkbergs kritik mot kända företrädare för borgerligheten inte var så raffinerad. Nu kanske det inte är kängpunkares grej att vara raffinerade, men när Alkberg plockar upp Södra Sverige igen är det snarare absurt än aggressivt och det påminner mycket om 2009 års Nerverna. Jag älskar det, som jag nästan alltid gör med Alkberg. Det finns så få som kan uttrycka en total hopplöshet inför mänskligheten men ändå genomsyra den med en lyhörd humanism. Hos Mattias Alkberg är alla som nämns små; men de nämns åtminstone.

Bästa låt: Upp som en korv

Johanna Karlsson

Ett tag tyckte nog Mattias Alkberg att han blev lite väl ihjälkramad av de stockholmska kultursidorna. Lite kängpunk om att piska Per Schlingmann rådde bot på det. Själv hörde jag till dem som tyckte att Alkbergs kritik mot kända företrädare för borgerligheten inte var så raffinerad. Nu kanske det inte är kängpunkares grej att vara raffinerade, men när Alkberg plockar upp Södra Sverige igen är det snarare absurt än aggressivt och det påminner mycket om 2009 års Nerverna. Jag älskar det, som jag nästan alltid gör med Alkberg. Det finns så få som kan uttrycka en total hopplöshet inför mänskligheten men ändå genomsyra den med en lyhörd humanism. Hos Mattias Alkberg är alla som nämns små; men de nämns åtminstone.

Bästa låt: Upp som en korv

Johanna Karlsson