2017-05-19 06:00

2017-05-19 17:13

Skallbank - Energifylld samtidslyrik

Punkig rock

Skallbank
Grav efter grav (Big Balls Productions)
Betyg:

Känner du dig energilös och allmänt vardagsgrå? Injicera en dos Skallbank. Karlstadkvintettens riviga musik kommer sätta den inre snöbollen i rullning och vid foten av fjället kommer du förnöjt undra varför du inte provat deras soniska energidryck tidigare.

Grav efter grav innehåller fyra spår finfin rock’n’roll av punksarkastisk karaktär. Dubbla gitarrer och Andreas Tömtes strävstrupiga samtidslyrik är perfekta incitamenten för att orka skratta åt omvärldens dåraktiga hyckleri. Å vad är ett bättre vapen än svängig rock och toner som framkallar good times-effekt? En kvart Skallbank borde vara varje morgons obligatoriska energigenerator, fler skulle då inse att en gnutta punkattityd och glimten i ögat kan vara nyckeln ur ekorrhjulets låsta cylinder – åtminstone tillfälligt. Vid en eventuell fullängdare skulle jag önska än mer dynamik, men för EP-formatet har gänget hittat det perfekta receptet.

Bäst låt: Enfaldens töcken

Jesper Löfvenborg

Känner du dig energilös och allmänt vardagsgrå? Injicera en dos Skallbank. Karlstadkvintettens riviga musik kommer sätta den inre snöbollen i rullning och vid foten av fjället kommer du förnöjt undra varför du inte provat deras soniska energidryck tidigare.

Grav efter grav innehåller fyra spår finfin rock’n’roll av punksarkastisk karaktär. Dubbla gitarrer och Andreas Tömtes strävstrupiga samtidslyrik är perfekta incitamenten för att orka skratta åt omvärldens dåraktiga hyckleri. Å vad är ett bättre vapen än svängig rock och toner som framkallar good times-effekt? En kvart Skallbank borde vara varje morgons obligatoriska energigenerator, fler skulle då inse att en gnutta punkattityd och glimten i ögat kan vara nyckeln ur ekorrhjulets låsta cylinder – åtminstone tillfälligt. Vid en eventuell fullängdare skulle jag önska än mer dynamik, men för EP-formatet har gänget hittat det perfekta receptet.

Bäst låt: Enfaldens töcken

Jesper Löfvenborg