2017-05-19 06:00

2017-05-19 06:00

Mwuana - Rakt igenom imponerande

Hip hop

Mwuana
Thriller (Art:ery)
Betyg:

Det är ju inte direkt överraskande att Mwuanas debutskiva är bra, men att den är så här stark hade jag inte riktigt räknat med. Mixtapen MW-GO, som släpptes nyligen, var en bra försmak – men på Thriller når han de där höjderna som potentialen skvallrat om.

För det första sjunger Mwuana bra, så när han rör sig mellan rap och soulsång så är det med en finess och mjukhet som är lika omärklig som den är imponerande. Det enda som stör mig lite är sättet han stundtals blandar engelska med svenska. Det är en pet peeve för mig, för att uttrycka det svengelskt. Det är dock bara något jag tänker på alldeles i början, innan jag sveps med av Mwuanas följsamma flow – som håller en i sitt grepp rakt igenom. Från inledande Menar vad jag säger, via fina kärlekssången Jag bryr mig och den jazzigt vackra Del av mig. En imponerande albumdebut.

Bästa låt: Jag bryr mig

Joakim Kilman

Det är ju inte direkt överraskande att Mwuanas debutskiva är bra, men att den är så här stark hade jag inte riktigt räknat med. Mixtapen MW-GO, som släpptes nyligen, var en bra försmak – men på Thriller når han de där höjderna som potentialen skvallrat om.

För det första sjunger Mwuana bra, så när han rör sig mellan rap och soulsång så är det med en finess och mjukhet som är lika omärklig som den är imponerande. Det enda som stör mig lite är sättet han stundtals blandar engelska med svenska. Det är en pet peeve för mig, för att uttrycka det svengelskt. Det är dock bara något jag tänker på alldeles i början, innan jag sveps med av Mwuanas följsamma flow – som håller en i sitt grepp rakt igenom. Från inledande Menar vad jag säger, via fina kärlekssången Jag bryr mig och den jazzigt vackra Del av mig. En imponerande albumdebut.

Bästa låt: Jag bryr mig

Joakim Kilman