2017-05-19 06:00

2017-05-19 06:00

Dolce sätter musik till folksjälen

Indie

Dolce
Av Liv och Grönska (Startracks)
Betyg:

Duon Dolce (Anna Levander och Leopold Nilsson) skapar andrum med avskalade melodier och pampiga stråkarrangemang. Mattias Glavå (Dungen, Håkan Hellström) har varsamt producerat Dolces första fullängdare och första singlarna Säg Nåt Vanligt och Vänder, Vrider dök upp redan i mars. Levanders lugna och säregna röst ledsagar lyssnaren genom ljuva popmelodier. Både sången och musiken har nerv, vilket gör det här till en riktigt intressant platta.

Barndomsminnen blandas med lekar sett ur tidlösa barns ögon i Vårvisa och jag kommer på mig att undra om barn fortfarande leker ”Under hökens alla vingar kom”? Vackra Svedjan lämnar heller ingen oberörd. Metronomen som likt en klocka tickar i Dacka, tickar även på i Outro. Glöm mig aldrig, sjunger Anna. Inte en chans, det här är så fint, så fint.

Bästa låt: Svedjan

Mas Karin Gustafsson

Duon Dolce (Anna Levander och Leopold Nilsson) skapar andrum med avskalade melodier och pampiga stråkarrangemang. Mattias Glavå (Dungen, Håkan Hellström) har varsamt producerat Dolces första fullängdare och första singlarna Säg Nåt Vanligt och Vänder, Vrider dök upp redan i mars. Levanders lugna och säregna röst ledsagar lyssnaren genom ljuva popmelodier. Både sången och musiken har nerv, vilket gör det här till en riktigt intressant platta.

Barndomsminnen blandas med lekar sett ur tidlösa barns ögon i Vårvisa och jag kommer på mig att undra om barn fortfarande leker ”Under hökens alla vingar kom”? Vackra Svedjan lämnar heller ingen oberörd. Metronomen som likt en klocka tickar i Dacka, tickar även på i Outro. Glöm mig aldrig, sjunger Anna. Inte en chans, det här är så fint, så fint.

Bästa låt: Svedjan

Mas Karin Gustafsson