2017-05-19 06:00

2017-05-19 06:00

Dødsengel - En myriad av esoteriska pusselbitar

Black metal

Dødsengel
Interequinox (Debemur Morti Productions)
Betyg:

Gillar du pussel med så många bitar att du måste ockupera middagsbordet under lite för många dagar? Norska Dødsengel kräver inte att du lägger deras pussel, men är du svag för sådana aktiviteter kommer du att fascineras över deras esoteriska verk.

Interequinox tangerar nästan timmen, alldeles för ambitiöst för många band, men Dødsengel följer inte normen. Ett sofistikerat mönster vävs fram – en ockult opera där Deathspell Omegas dissonanta karghet möter Fields of the nephilims mystiska känsla för melodier. Karks röstomfång imponerar och han använder samtliga växellägen mellan growl och skönsång. Det här är ett mästerverk som kommer fortsätta att växa. Definitivt en av årets mest tänkvärda släpp där varje sekund känns noga avvägd. Duon tar oss på en färd in i en okänd värld där det gäller att höja blicken för dimman är tät och möjligheterna lika fängslande som oberäkneliga.

Bästa låt: Illusions

Jesper Löfvenborg

Gillar du pussel med så många bitar att du måste ockupera middagsbordet under lite för många dagar? Norska Dødsengel kräver inte att du lägger deras pussel, men är du svag för sådana aktiviteter kommer du att fascineras över deras esoteriska verk.

Interequinox tangerar nästan timmen, alldeles för ambitiöst för många band, men Dødsengel följer inte normen. Ett sofistikerat mönster vävs fram – en ockult opera där Deathspell Omegas dissonanta karghet möter Fields of the nephilims mystiska känsla för melodier. Karks röstomfång imponerar och han använder samtliga växellägen mellan growl och skönsång. Det här är ett mästerverk som kommer fortsätta att växa. Definitivt en av årets mest tänkvärda släpp där varje sekund känns noga avvägd. Duon tar oss på en färd in i en okänd värld där det gäller att höja blicken för dimman är tät och möjligheterna lika fängslande som oberäkneliga.

Bästa låt: Illusions

Jesper Löfvenborg