2017-05-19 06:00

2017-05-19 09:23

Daniel Romano - Lekfullt och smart

Rock

Daniel Romano
Modern pressure (New West/Border)
Betyg:

Att peka på vad som influerat en artist är oftast enkelt, men med Daniel Romano blir det klurigt. Det är som att influenserna körts i en färgglad mixer så grundligt att det inte längre är intressant att peka ut vad som stoppats ner, fast man instinktivt vet det.

Ibland låter det Beatles, ofta Dylan i skilda faser, men allt har passerat ett personligt och lite psykedeliskt popfilter. Modern pressure är inte inspelad i en dyr studio på andra sidan Atlanten utan i en stuga utanför Karlstad och Romano spelar allt själv på lånade instrument. Det är nästan svårt att föreställa sig, inte minst med tanke på hur bra det låter ljudmässigt.

Det finns en lekfullhet i både musiken och texterna och ibland drar det nästan mot en ömt träffsäker pastisch. Romano tar med Modern pressure ytterligare ett steg i den musikaliska resa som gått från countryn i riktning mot en smart och livsbejakande rock.

Bästa låt: When I learned your name

Per Wiker

Att peka på vad som influerat en artist är oftast enkelt, men med Daniel Romano blir det klurigt. Det är som att influenserna körts i en färgglad mixer så grundligt att det inte längre är intressant att peka ut vad som stoppats ner, fast man instinktivt vet det.

Ibland låter det Beatles, ofta Dylan i skilda faser, men allt har passerat ett personligt och lite psykedeliskt popfilter. Modern pressure är inte inspelad i en dyr studio på andra sidan Atlanten utan i en stuga utanför Karlstad och Romano spelar allt själv på lånade instrument. Det är nästan svårt att föreställa sig, inte minst med tanke på hur bra det låter ljudmässigt.

Det finns en lekfullhet i både musiken och texterna och ibland drar det nästan mot en ömt träffsäker pastisch. Romano tar med Modern pressure ytterligare ett steg i den musikaliska resa som gått från countryn i riktning mot en smart och livsbejakande rock.

Bästa låt: When I learned your name

Per Wiker