2017-05-19 06:00

2017-06-10 19:41

Chris Stapleton - Själfull country

Country

Chris Stapleton
From a room: Vol 1 (Mercury/Universal)
Betyg:

På dagen två år efter den hyllade debutplattan som plötsligt gjorde Chris Stapleton till både storstjärna och framtidsnamn kommer uppföljaren.

Att han är en stark låtskrivare har stått klart sedan länge genom sånger han gett till artister som Adele och Alison Krauss, men nu sjunger han sina alster själv och det är som att de lyfter ännu högre när han får pumpa in sin egen själ i dem.

Han rör sig i landet där countryn möter soulen och rocken och han har definitivt rösten för att ro denna blandning iland. När han klämmer i för kung och fosterland i uppbrottsdramat Either way får man påminna sig om att börja andas igen.

Låtarna handlar på countryns sätt om vardagens fällor och tillkortakommanden, om kärlek och svek samt att inte riktigt lita på varandra och jag är beredd att satsa min cowboyhatt på att det inte dröjer länge innan Willie Nelson tolkar någon av Stapletons låtar.

Bästa låt: Either way

Per Wiker

På dagen två år efter den hyllade debutplattan som plötsligt gjorde Chris Stapleton till både storstjärna och framtidsnamn kommer uppföljaren.

Att han är en stark låtskrivare har stått klart sedan länge genom sånger han gett till artister som Adele och Alison Krauss, men nu sjunger han sina alster själv och det är som att de lyfter ännu högre när han får pumpa in sin egen själ i dem.

Han rör sig i landet där countryn möter soulen och rocken och han har definitivt rösten för att ro denna blandning iland. När han klämmer i för kung och fosterland i uppbrottsdramat Either way får man påminna sig om att börja andas igen.

Låtarna handlar på countryns sätt om vardagens fällor och tillkortakommanden, om kärlek och svek samt att inte riktigt lita på varandra och jag är beredd att satsa min cowboyhatt på att det inte dröjer länge innan Willie Nelson tolkar någon av Stapletons låtar.

Bästa låt: Either way

Per Wiker