2017-04-21 06:00

2017-04-21 06:00

Vampire - En sofistikerad fullpoängare

Metal

Vampire
With primeval force
(Century Media/Universal)
Betyg:

Det vilar något attraktivt över band som både känns sofistikerade och omsorgsfullt administrerade. Göteborgskvintetten Vampire är definitivt en konstellation som matchar denna definition och redan på den självbetitlade debuten var de och nosade på högsta betyg i min bok.

Med With primeval force råder det ingen tvekan, högsta betyg är ett måste och för varje genomlyssning växer detta mästerverk. De väver in smakfulla referenser från historiska album inom thrash, black och death metal och skapar en dynamisk balans där kusligt medryckande melodier möter råa riff. Det här är en ful ankunge-process vars helhet stavas vacker svart svan. Vampire har mognat ytterligare, förfinat sin musikaliska grundtes och vässat redan befintlig kompetens. Om musik bestod av Legoklossar så skulle Vampire vara en gråsvart borg med blodröda accentbitar. Varför? Kreativitet följer sällan slaviskt en manual och det krävs konstnärlig finess för att levitera över den grå massan.

Bästa låt: Revenants

Jesper Löfvenborg

Det vilar något attraktivt över band som både känns sofistikerade och omsorgsfullt administrerade. Göteborgskvintetten Vampire är definitivt en konstellation som matchar denna definition och redan på den självbetitlade debuten var de och nosade på högsta betyg i min bok.

Med With primeval force råder det ingen tvekan, högsta betyg är ett måste och för varje genomlyssning växer detta mästerverk. De väver in smakfulla referenser från historiska album inom thrash, black och death metal och skapar en dynamisk balans där kusligt medryckande melodier möter råa riff. Det här är en ful ankunge-process vars helhet stavas vacker svart svan. Vampire har mognat ytterligare, förfinat sin musikaliska grundtes och vässat redan befintlig kompetens. Om musik bestod av Legoklossar så skulle Vampire vara en gråsvart borg med blodröda accentbitar. Varför? Kreativitet följer sällan slaviskt en manual och det krävs konstnärlig finess för att levitera över den grå massan.

Bästa låt: Revenants

Jesper Löfvenborg