2017-04-21 06:00

2017-04-21 06:00

Jordnära med Sam Outlaw

country

Sam Outlaw
Tenderheart
(Six Shooter/Border)
Betyg:

Debutskivan häromåret fick mycket lovord och på uppföljaren hittar vi ungefär samma musiker, bland annat delar av My Morning Jacket.

Sam Outlaw har ett namn som förpliktigar men det låter inte riktigt som han heter. Hans bas är Los Angeles och det hörs; det är mjukare country men utan att bli utslätad – en slags västkustcountry där tankarna snarare går till namn som Jackson Browne. Det är en skicklig balansgång som han lyckas med tack vare bra låtar och en säker attityd som nog bottnar i att han har turnerat i princip oavbrutet sedan debutplattan.

Med sin blandning av akustiska gitarrer, stråkar, orgel, traditionell pedal steel och en bra röst blir det att låta fräscht, fast ändå innanför ramarna. Sångerna är fulla av jordnära betraktelser om livets upp- och nedgångar med countryns typiska sätt att uttrycka sig, som She's playing hard to get (rid of). Ett styrkebesked från Sam Outlaw.

Bästa låt: Bottomless mimosas

Per Wiker

Debutskivan häromåret fick mycket lovord och på uppföljaren hittar vi ungefär samma musiker, bland annat delar av My Morning Jacket.

Sam Outlaw har ett namn som förpliktigar men det låter inte riktigt som han heter. Hans bas är Los Angeles och det hörs; det är mjukare country men utan att bli utslätad – en slags västkustcountry där tankarna snarare går till namn som Jackson Browne. Det är en skicklig balansgång som han lyckas med tack vare bra låtar och en säker attityd som nog bottnar i att han har turnerat i princip oavbrutet sedan debutplattan.

Med sin blandning av akustiska gitarrer, stråkar, orgel, traditionell pedal steel och en bra röst blir det att låta fräscht, fast ändå innanför ramarna. Sångerna är fulla av jordnära betraktelser om livets upp- och nedgångar med countryns typiska sätt att uttrycka sig, som She's playing hard to get (rid of). Ett styrkebesked från Sam Outlaw.

Bästa låt: Bottomless mimosas

Per Wiker