2017-04-21 06:00

2017-04-21 06:00

John Lindberg Trio - Årets fräschaste rock 'n' roll

ROCK & ROLL

John Lindberg Trio
Straight from the heart
(Cosmos)
Betyg:

John Lindberg var nära att lägga sin trio i malpåse efter ett basistavhopp för ett par år sedan. Men med facit i hand, det vill säga en nyrekrytering och färska skivan Straight from the heart, kan man konstatera att han gjorde helt rätt som inte gav upp.

Trion fortsätter att blanda rockabilly, 50-tal och Elvis med modern tyngd på ett ljuvligt välsmakande sätt. Inte töntigt och daterat på något sätt – en nypa flirtig raggarromantik finns dessutom bevarad för säkerhets skull. Till och med ett antal covers serveras med en stor dos nytänkande.

Ska du bara lyssna på en skiva med fräsch rock 'n' roll i år så föreslår jag att det blir Straight from the heart.

Bästa låt: Left my rebel soul for a broken heart

Kristofer Holmberg

John Lindberg var nära att lägga sin trio i malpåse efter ett basistavhopp för ett par år sedan. Men med facit i hand, det vill säga en nyrekrytering och färska skivan Straight from the heart, kan man konstatera att han gjorde helt rätt som inte gav upp.

Trion fortsätter att blanda rockabilly, 50-tal och Elvis med modern tyngd på ett ljuvligt välsmakande sätt. Inte töntigt och daterat på något sätt – en nypa flirtig raggarromantik finns dessutom bevarad för säkerhets skull. Till och med ett antal covers serveras med en stor dos nytänkande.

Ska du bara lyssna på en skiva med fräsch rock 'n' roll i år så föreslår jag att det blir Straight from the heart.

Bästa låt: Left my rebel soul for a broken heart

Kristofer Holmberg