2017-04-21 06:00

2017-04-21 06:00

Inga floskler för Sylvester Schlegel

POP

Sylvester Schlegel
Det kommer gå, allting kommer bli bra
(Birds Will Sing For You)
Betyg:

Under många år var Sylvester Schlegel den där tokroliga trummisen i The Ark. Han bar alltid en lustig hatt och var en institution i Malmös musikliv. När The Ark splittrades lämnade Sylvester Malmö för Stockholm, gick ett tag upp i Augustifamiljen och var därefter med i Melodifestivalen. Nu har han släppt sin andra fullängdare på egen hand, och det är långt från den spexiga trummisen vi lärt känna honom som. Istället handlar det om avskalade historier och melodier i god svensk poptradition. Trots albumtiteln behåller Sylvester Schlegel från början till slut en kritisk blick på det som händer omkring honom och undviker därmed att hemfalla åt floskler.

Bästa spår: Livet är ingen gåva

Johanna Karlsson

Under många år var Sylvester Schlegel den där tokroliga trummisen i The Ark. Han bar alltid en lustig hatt och var en institution i Malmös musikliv. När The Ark splittrades lämnade Sylvester Malmö för Stockholm, gick ett tag upp i Augustifamiljen och var därefter med i Melodifestivalen. Nu har han släppt sin andra fullängdare på egen hand, och det är långt från den spexiga trummisen vi lärt känna honom som. Istället handlar det om avskalade historier och melodier i god svensk poptradition. Trots albumtiteln behåller Sylvester Schlegel från början till slut en kritisk blick på det som händer omkring honom och undviker därmed att hemfalla åt floskler.

Bästa spår: Livet är ingen gåva

Johanna Karlsson