2017-03-24 06:00

2017-03-24 06:00

Nino Keller - Vemodigt och vackert musikaliskt universum

INSTRUMENTALT: Joakim Kilman

Nino Keller
The hunt
(Sing a song fighter/Border)

Nino Keller har haft ett finger med i ganska många intressanta musikprojekt, och jobbat med Les Big Byrd, Taken by Trees, Håkan Hellström och diverse andra. En välbevandrad trummis som nu gör en egensinnig och fascinerande solodebut med ett instrumentalt album där inget spår riktigt låter det andre likt – men där den övergripande känslan av kargt vemod går som en röd tråd genom hela skivan.

Ibland, som i Parallels, låter det närmast som postrock. Andra gånger är det närmst post-klassiskt, som i Farewell waltz. Highway 75 låter i sin tur som filmmusik till en riktigt trasig roadmovie som bara existerar i våra huvuden. Det är en vacker liten skiva, som bygger sitt eget lilla känslomässiga universum med spröda, försiktiga musikaliska delar.

Bästa låt: Parallels

Nino Keller har haft ett finger med i ganska många intressanta musikprojekt, och jobbat med Les Big Byrd, Taken by Trees, Håkan Hellström och diverse andra. En välbevandrad trummis som nu gör en egensinnig och fascinerande solodebut med ett instrumentalt album där inget spår riktigt låter det andre likt – men där den övergripande känslan av kargt vemod går som en röd tråd genom hela skivan.

Ibland, som i Parallels, låter det närmast som postrock. Andra gånger är det närmst post-klassiskt, som i Farewell waltz. Highway 75 låter i sin tur som filmmusik till en riktigt trasig roadmovie som bara existerar i våra huvuden. Det är en vacker liten skiva, som bygger sitt eget lilla känslomässiga universum med spröda, försiktiga musikaliska delar.

Bästa låt: Parallels