2017-03-17 06:00

2017-03-17 06:00

The Shins - Moget och genomtänkt

Indiepop

The Shins
Heartworms
(Columbia)
Betyg:

The Shins får nästan att anses vara indiepopens äldre med över 20 aktiva år. Femte albumet bjuder på mer elektroniskt och lite mer lösryckta tongångar.

Name For You är en gladlynt indiemelodi som jag förstår att de valde som förstasingel. Half A Million är också minnesvärd eftersom den sticker ut hakan med mer gitarrer än de andra låtarna. Ibland är indiepopens vägar outgrundliga och från till synes ingenstans hypas de mest märkliga fenomen. För några år sedan till exempel hände något med indiescenen utomlands; de hittade den svenska dansbandsgenren. Det känns som det är där inspirationen hämtats till låtar som Fantasy Island. Hur som helst känns skivan avvägd och genomtänkt, även om den är ojämn, och visst finns det några guldkorn som dröjer sig kvar.

Bästa låt: So Now What

Mas Karin Gustafsson

The Shins får nästan att anses vara indiepopens äldre med över 20 aktiva år. Femte albumet bjuder på mer elektroniskt och lite mer lösryckta tongångar.

Name For You är en gladlynt indiemelodi som jag förstår att de valde som förstasingel. Half A Million är också minnesvärd eftersom den sticker ut hakan med mer gitarrer än de andra låtarna. Ibland är indiepopens vägar outgrundliga och från till synes ingenstans hypas de mest märkliga fenomen. För några år sedan till exempel hände något med indiescenen utomlands; de hittade den svenska dansbandsgenren. Det känns som det är där inspirationen hämtats till låtar som Fantasy Island. Hur som helst känns skivan avvägd och genomtänkt, även om den är ojämn, och visst finns det några guldkorn som dröjer sig kvar.

Bästa låt: So Now What

Mas Karin Gustafsson