2017-03-17 06:00

2017-03-17 06:00

Obituary - Det svänger!

Death metal

Obituary
Obituary
(Relapse/Cosmos Music Group)
Betyg:

Obituary tillhör ett koppel band inom death metal-skråt som är ett måste för dig som tycker att genren kittlar tilltalande. Floridakvintetten har aldrig tummat på sin ljudbild och John Tardys unika strupe har förmedlat bandets budskap från dag ett.

Amerikanarnas första trio plattor under åren 1989-1992 är odödlig klassiker, och ett måste i var metallskalles skivhylla. Därefter följer ett antal dussinplattor, inte dåliga, men nej, inte överdrivet bra heller. Förra given, Inked in blood (2014) är en finfin stänkare som roterat flitigt hemma på spelaren och nu återvänder de med en självbetitlad goding som de facto växlar upp ännu ett hack.

Varsågod trettiosex minuter okomplicerad Obituarydöds som träffar rakt i bröstkorgen. Ja det svänger och Lesson in vengeance rockar likt en partybåt på drift i Everglades träskmarker – rena sydstatsboogien. Må Obituary leva i all evighet.

Bästa låt: End it now

Jesper Löfvenborg

Obituary tillhör ett koppel band inom death metal-skråt som är ett måste för dig som tycker att genren kittlar tilltalande. Floridakvintetten har aldrig tummat på sin ljudbild och John Tardys unika strupe har förmedlat bandets budskap från dag ett.

Amerikanarnas första trio plattor under åren 1989-1992 är odödlig klassiker, och ett måste i var metallskalles skivhylla. Därefter följer ett antal dussinplattor, inte dåliga, men nej, inte överdrivet bra heller. Förra given, Inked in blood (2014) är en finfin stänkare som roterat flitigt hemma på spelaren och nu återvänder de med en självbetitlad goding som de facto växlar upp ännu ett hack.

Varsågod trettiosex minuter okomplicerad Obituarydöds som träffar rakt i bröstkorgen. Ja det svänger och Lesson in vengeance rockar likt en partybåt på drift i Everglades träskmarker – rena sydstatsboogien. Må Obituary leva i all evighet.

Bästa låt: End it now

Jesper Löfvenborg