2017-03-17 06:00

2017-03-17 06:00

Lovande försök från Hater

Indiepop

Hater
You tried
(PNKSLM)
Betyg:

På nittiotalet döptes indievågen i Sverige till swindie av engelsk press. Malmöbandet Haters första fullängdare påminner om de swindieband som seglade förbi i skuggan av Eggstone, Cardigans, Popsicle med flera.

Sångerskan Carolin Landahls nerv sitter i det lite skeva, och det skramliga kompet får ligga som bakgrundsmatta till den närgångna rösten. Konceptet känns bekant, vilket inte alltid behöver vara dåligt. Mental haven har en riktigt stark melodi som dröjer sig kvar och Stay Gold drar nästan åt shoegazehållet. Även Cry Later hittar rakt in i hjärtat. Lätt spattiga Heavy Hearts skiljer sig från mängden med sitt struttiga sound. Med tanke på det genomtänkta konceptet kunde de kostat på sig att brodera ut litegrann. Den här gruppen blir spännande att följa framöver.

Bästa låt: Cry later

Mas Karin Gustafsson

På nittiotalet döptes indievågen i Sverige till swindie av engelsk press. Malmöbandet Haters första fullängdare påminner om de swindieband som seglade förbi i skuggan av Eggstone, Cardigans, Popsicle med flera.

Sångerskan Carolin Landahls nerv sitter i det lite skeva, och det skramliga kompet får ligga som bakgrundsmatta till den närgångna rösten. Konceptet känns bekant, vilket inte alltid behöver vara dåligt. Mental haven har en riktigt stark melodi som dröjer sig kvar och Stay Gold drar nästan åt shoegazehållet. Även Cry Later hittar rakt in i hjärtat. Lätt spattiga Heavy Hearts skiljer sig från mängden med sitt struttiga sound. Med tanke på det genomtänkta konceptet kunde de kostat på sig att brodera ut litegrann. Den här gruppen blir spännande att följa framöver.

Bästa låt: Cry later

Mas Karin Gustafsson