2017-03-17 06:00

2017-03-17 06:00

Avantgardet - Kärlek till de trasigaste

Rock

Avantgardet
På östkusten intet nytt
(Avantgardet/Border)
Betyg:

Det må finnas poserande tendenser i Avantgardets musik som ibland stör mig lite för en kort stund, som när det låter väl mycket Pete Doherty. Men så suger de in mig igen med en fantastisk melodi eller en riktigt rostig gitarrslinga. Jag försöker invända ibland, men får i slutänden se mig kapitulera inför de vingliga känslostormarna som drar fram över På östkusten intet nytt

Duon Patrik Åberg och Rasmus Arvidssons sånger om psykisk ohälsa och att vara utslagen och på botten känns i slutänden på riktigt. Kärleken till de trasigaste, mest bortglömda människorna i samhället lyser igenom som genuin. Det här är skev indierock som hela tiden balanserar medvetet på gränsen till det patetiska, och som kommer undan med det. Inte minst för att det är så förbaskat bra popsånger i grunden. Det är kanske intet nytt – men Avantgardet är alltjämt riktigt bra.

Bästa låt: Nu vill jag må

Joakim Kilman

Det må finnas poserande tendenser i Avantgardets musik som ibland stör mig lite för en kort stund, som när det låter väl mycket Pete Doherty. Men så suger de in mig igen med en fantastisk melodi eller en riktigt rostig gitarrslinga. Jag försöker invända ibland, men får i slutänden se mig kapitulera inför de vingliga känslostormarna som drar fram över På östkusten intet nytt

Duon Patrik Åberg och Rasmus Arvidssons sånger om psykisk ohälsa och att vara utslagen och på botten känns i slutänden på riktigt. Kärleken till de trasigaste, mest bortglömda människorna i samhället lyser igenom som genuin. Det här är skev indierock som hela tiden balanserar medvetet på gränsen till det patetiska, och som kommer undan med det. Inte minst för att det är så förbaskat bra popsånger i grunden. Det är kanske intet nytt – men Avantgardet är alltjämt riktigt bra.

Bästa låt: Nu vill jag må

Joakim Kilman