2015-04-24 06:00

2015-04-24 11:51

Pigg återförening

Pop

Commando M. Pigg När dom dumma har fest (Ögla/Border)
Betyg:

Att återförena åttiotalsband är ett högriskprojekt. Det finns så mycket att förlora. Desto roligare då att Commando M. Pigg övertygar rejält. Kommandot var på sin tid ett av de bästa postpunkbanden i den nya vågen innan verksamheten ebbade ut. Trots att det har gått drygt 30 år sedan den förra svenskspråkiga skivan finns de typiska ingredienserna kvar och Eva Sonessons röst och Peter Puders glimrande gitarrfyllningar imponerar mest.

De låter rent av bättre nu än jag vill minnas att jag tyckte att de gjorde då. Vid tiden för den förra svenska plattan var de i 25-årsåldern –nu är de alla runt 55 vilket givetvis speglar sig i låtarna.

Lagom mycket pigg retrokänsla kombinerat med en vilja och framförallt förmåga att göra ny musik gör att många gamla vilande band säkert fått sig en tankeställare. För Commando M. Pigg har höjt ribban.

PER WIKER

Att återförena åttiotalsband är ett högriskprojekt. Det finns så mycket att förlora. Desto roligare då att Commando M. Pigg övertygar rejält. Kommandot var på sin tid ett av de bästa postpunkbanden i den nya vågen innan verksamheten ebbade ut. Trots att det har gått drygt 30 år sedan den förra svenskspråkiga skivan finns de typiska ingredienserna kvar och Eva Sonessons röst och Peter Puders glimrande gitarrfyllningar imponerar mest.

De låter rent av bättre nu än jag vill minnas att jag tyckte att de gjorde då. Vid tiden för den förra svenska plattan var de i 25-årsåldern –nu är de alla runt 55 vilket givetvis speglar sig i låtarna.

Lagom mycket pigg retrokänsla kombinerat med en vilja och framförallt förmåga att göra ny musik gör att många gamla vilande band säkert fått sig en tankeställare. För Commando M. Pigg har höjt ribban.

PER WIKER

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.