2014-10-17 06:00

2015-01-05 17:31

G2 kan jämföras med de största

BLUEGRASS

G2 Mind over Matter (Rootsy)
Betyg:

Några rötter i Torsby och inspelningar i Nashville. Bluegrasskvintetten G2 hittar ljusglimtar i ljudbilden från både när och fjärran.

Genrens mest fingerfärdiga sidor varvas med sorgsen försiktighet som passar bäst till en gråtmild promenad vid kanten av den dammiga grusvägen. Ett mycket skickligt hantverk, och när Bill Monroes och Earl Scruggs arv får stå åt sidan känns även de modernare inslagen riktigt originella. Som fina balladerna Another Land och My weary heart.

Kan till och med bjussa på att (om än något försiktigt) jämföra G2 med så väl Punch Brothers som Alison Krauss & Union Station dagen till ära. Så behaglig känns den här musikaliska resan.

Kristofer Holmberg

Några rötter i Torsby och inspelningar i Nashville. Bluegrasskvintetten G2 hittar ljusglimtar i ljudbilden från både när och fjärran.

Genrens mest fingerfärdiga sidor varvas med sorgsen försiktighet som passar bäst till en gråtmild promenad vid kanten av den dammiga grusvägen. Ett mycket skickligt hantverk, och när Bill Monroes och Earl Scruggs arv får stå åt sidan känns även de modernare inslagen riktigt originella. Som fina balladerna Another Land och My weary heart.

Kan till och med bjussa på att (om än något försiktigt) jämföra G2 med så väl Punch Brothers som Alison Krauss & Union Station dagen till ära. Så behaglig känns den här musikaliska resan.

Kristofer Holmberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

null
null
null