2011-09-30 07:30

2015-03-11 16:03

Jill Johnson - Dystra tongångar med Jill

COUNTRY

Jill Johnson
Flirting with disaster (Universal)
Betyg:

Att Jill Johnson har landets vassaste countrypipa har vi vetat sedan slutet av förra seklet. Och rösten är intakt när den skånska sångfågeln landat på svensk mark igen efter sju album producerade i Nashville.

På nya Flirting with disaster, som syftar på ett hårt fyllerace i countryns huvudstad, är tonen dyster och tempot dämpat. Den pigga Springsteen-rocken som färgade senaste coverplattan Music Row II har till stor del förbytts mot samma gråtvalser som Martina McBride betat av de senaste tjugo åren.

Lite osvenskt - men ändå ett finstämt soundtrack för den ofrånkomliga höstkylan. Och det fungerar främst tack vare Jills röst och en fläckfri produktion.

Men ni som förväntar er glad och radiovänlig countrypop får nog leta någon annanstans.

KRISTOFER HOLMBERG

Att Jill Johnson har landets vassaste countrypipa har vi vetat sedan slutet av förra seklet. Och rösten är intakt när den skånska sångfågeln landat på svensk mark igen efter sju album producerade i Nashville.

På nya Flirting with disaster, som syftar på ett hårt fyllerace i countryns huvudstad, är tonen dyster och tempot dämpat. Den pigga Springsteen-rocken som färgade senaste coverplattan Music Row II har till stor del förbytts mot samma gråtvalser som Martina McBride betat av de senaste tjugo åren.

Lite osvenskt - men ändå ett finstämt soundtrack för den ofrånkomliga höstkylan. Och det fungerar främst tack vare Jills röst och en fläckfri produktion.

Men ni som förväntar er glad och radiovänlig countrypop får nog leta någon annanstans.

KRISTOFER HOLMBERG