2018-08-03 11:00

2018-08-03 11:53

Publiksuccé som motsvarade förväntningarna

ARVIKA

När Zara Larsson gick på scenen strax efter klockan halv elva på torsdagskvällen gjorde hon det inför ett fullständigt packat festivalområde med skyhöga förväntningar. En blytung version av Never forget you fick inleda den knappt timmeslånga hitkavalkad som den svenska superstjärnan gav Arvikapubliken.

Tillsammans med ett fyramannaband, två körsångerskor och välproducerade bakgrunder blev ljudbilden bitvis så massiv att det var svårt för Zaras röst att riktigt nå igenom.

Showen var genomproducerad med lite utrymme för utsvävningar. Samspelet mellan Zara och hennes fyra dansare utstrålade en skönt kaxig laganda och fick lysa igenom speciellt i den avslutande delen av I would like. Annars var det balladerna som gjorde störst intryck. Zaras röst fick äntligen ta den plats den förtjänar i vackra I can’t fall in love without you och konsertens definitiva höjdpunkt var hennes allra första hit och kanske också kvällens bästa allsång Uncover, som avslutades på ett så maffigt sätt att håren reste sig.

Ain’t my fault lyfte också högt över förväntningarna med en fantastisk energi från både bandet, dansarna och kanske framförallt publiken. Det var när arrangemangen gick in i något mer oväntat som gnistan tändes på riktigt men intensiteten hölls tyvärr inte uppe genom mellansnacken som visserligen var korta men som inte kändes särskilt angelägna.

Uppeggade av LBSBs spelning strax innan var publiken verkligen på tårna från första början. Det var häftigt jubel och händer i luften och förstås många som sjöng med i låtar som This one’s for you och Symphony. Även om tonåringarna dominerade närmast scen var det en skön blandning av åldrar, ett bevis på att Zara Larsson verkligen tilltalar en bred publik med sin röst och sina låtar.

Superhiten Lush life fick avsluta hela konserten och jag tror att många Arvikabor kände viss stolthet över att stora Zara Larsson kom till lilla Arvika. Själv hoppas hon enligt egna ord att hon snart är tillbaka och det finns det garanterat många fler som gör.

Tillsammans med ett fyramannaband, två körsångerskor och välproducerade bakgrunder blev ljudbilden bitvis så massiv att det var svårt för Zaras röst att riktigt nå igenom.

Showen var genomproducerad med lite utrymme för utsvävningar. Samspelet mellan Zara och hennes fyra dansare utstrålade en skönt kaxig laganda och fick lysa igenom speciellt i den avslutande delen av I would like. Annars var det balladerna som gjorde störst intryck. Zaras röst fick äntligen ta den plats den förtjänar i vackra I can’t fall in love without you och konsertens definitiva höjdpunkt var hennes allra första hit och kanske också kvällens bästa allsång Uncover, som avslutades på ett så maffigt sätt att håren reste sig.

Ain’t my fault lyfte också högt över förväntningarna med en fantastisk energi från både bandet, dansarna och kanske framförallt publiken. Det var när arrangemangen gick in i något mer oväntat som gnistan tändes på riktigt men intensiteten hölls tyvärr inte uppe genom mellansnacken som visserligen var korta men som inte kändes särskilt angelägna.

Uppeggade av LBSBs spelning strax innan var publiken verkligen på tårna från första början. Det var häftigt jubel och händer i luften och förstås många som sjöng med i låtar som This one’s for you och Symphony. Även om tonåringarna dominerade närmast scen var det en skön blandning av åldrar, ett bevis på att Zara Larsson verkligen tilltalar en bred publik med sin röst och sina låtar.

Superhiten Lush life fick avsluta hela konserten och jag tror att många Arvikabor kände viss stolthet över att stora Zara Larsson kom till lilla Arvika. Själv hoppas hon enligt egna ord att hon snart är tillbaka och det finns det garanterat många fler som gör.

  • Joakim Brunström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.