2017-12-23 10:40

2017-12-23 10:41

Weeping Willows gav soulig julshow med stil

RECENSION

Vad? Weeping Willows – Christmas Time Has Come
Var? Nöjesfabriken, Karlstad
När? 22 december
Betyg:

Magnus Carlson tackar för ett bra år. Han har haft medvind både som soloartist och med Weeping Willows. I fredags gästade han Karlstad för femte gången i år. Weeping Willows med gästartister gjorde sitt sista stopp med julturnén ”Christmas Time Has Come”.

Under kvällen blandas jullåtar från Weeping Willows julskivor med låtar från deras andra album – allt toppat med några sköna covers. Som förstärkning har de med sig de tre fantastiska musikerna Goran Kajfes på trumpet, Per Ruskträsk Johansson på saxofon och flöjt, samt Carolina Wallin Perez på keyboard och sång. Det märks att de haft några spelningar på sig att fullända samspelet. Det är oförskämt tight! Arrangemangen är dynamiska och levande. Blåset ger en storbandskänsla och Goran Kajfes smyger in fenomenala fills.

Det finns många höjdpunkter i kvällens setlist. Magnus Carlson glänser lite extra i ”Eternal Love” och ”My Love Is Not Blind” (som båda har legat ett år på svensktoppen). ”The Burden” är smäktande och fin, med ett snyggt arrangemang där trumpeten dansar mellan Carlsons sångfraser. Det är de små detaljerna som gör det. Som saxofonsolot i den bluesiga ”Merry Christmas Baby”, gitarren i ”(We’re In) Different Places” eller visslingen i slutet av ”Blue And Alone”. Helt enkelt perfekt.

Magnus Carlson startade sin karriär som coverartist, vilket märks när han väljer att framföra just covers. Han ger låtarna liv trots att de inte är hans egna. Respekten och kärleken för originalen hörs i hans sätt att framföra dem. En av kvällens bästa covers är Stevie Wonders ”Someday At Christmas”, med en text som är lika aktuell idag som när den skrev på 70-talet.

Weeping Willows julshow är långt ifrån klyschig, med en bra balans mellan välkända och mindre kända låtar på temat jul. Magnus Carlsons röst och sångstil passar ypperligt till jullåtar. Som sista extranummer sjunger han ”Oh Holy Night”, till ett minimalistiskt och vackert komp, och julstämningen skjuter i höjden. Ett högtidligt och passande avslut på en julturné!

? Hade den lokala Frälsningsarmén redan gått på julledigt? Weeping Willows gillar att ”hjälpa de som hjälper” och har under turnén samarbetat med både Frälsningsarmén och Läkare Utan Gränser.

! Tack till tomtarna bakom mixer- och ljusbordet. Bra ljud och ljus förhöjer upplevelsen!

Magnus Carlson tackar för ett bra år. Han har haft medvind både som soloartist och med Weeping Willows. I fredags gästade han Karlstad för femte gången i år. Weeping Willows med gästartister gjorde sitt sista stopp med julturnén ”Christmas Time Has Come”.

Under kvällen blandas jullåtar från Weeping Willows julskivor med låtar från deras andra album – allt toppat med några sköna covers. Som förstärkning har de med sig de tre fantastiska musikerna Goran Kajfes på trumpet, Per Ruskträsk Johansson på saxofon och flöjt, samt Carolina Wallin Perez på keyboard och sång. Det märks att de haft några spelningar på sig att fullända samspelet. Det är oförskämt tight! Arrangemangen är dynamiska och levande. Blåset ger en storbandskänsla och Goran Kajfes smyger in fenomenala fills.

Det finns många höjdpunkter i kvällens setlist. Magnus Carlson glänser lite extra i ”Eternal Love” och ”My Love Is Not Blind” (som båda har legat ett år på svensktoppen). ”The Burden” är smäktande och fin, med ett snyggt arrangemang där trumpeten dansar mellan Carlsons sångfraser. Det är de små detaljerna som gör det. Som saxofonsolot i den bluesiga ”Merry Christmas Baby”, gitarren i ”(We’re In) Different Places” eller visslingen i slutet av ”Blue And Alone”. Helt enkelt perfekt.

Magnus Carlson startade sin karriär som coverartist, vilket märks när han väljer att framföra just covers. Han ger låtarna liv trots att de inte är hans egna. Respekten och kärleken för originalen hörs i hans sätt att framföra dem. En av kvällens bästa covers är Stevie Wonders ”Someday At Christmas”, med en text som är lika aktuell idag som när den skrev på 70-talet.

Weeping Willows julshow är långt ifrån klyschig, med en bra balans mellan välkända och mindre kända låtar på temat jul. Magnus Carlsons röst och sångstil passar ypperligt till jullåtar. Som sista extranummer sjunger han ”Oh Holy Night”, till ett minimalistiskt och vackert komp, och julstämningen skjuter i höjden. Ett högtidligt och passande avslut på en julturné!

? Hade den lokala Frälsningsarmén redan gått på julledigt? Weeping Willows gillar att ”hjälpa de som hjälper” och har under turnén samarbetat med både Frälsningsarmén och Läkare Utan Gränser.

! Tack till tomtarna bakom mixer- och ljusbordet. Bra ljud och ljus förhöjer upplevelsen!

  • Linnea Eriksson

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.