2017-12-10 08:36

2017-12-10 11:19

Ingen julstämning men underhållande Stjärnklart

På scen

Stjärnklart
Plats: Löfbergs Lila Arena, Karlstad
Publik: ca 3000
Betyg:

På lördagskvällen är det mulet i Karlstad, men på Löfbergs Lila Arena är det Stjärnklart. På scenen hittar vi Måns Zelmerlöw, Ace Wilder, Petra Marklund, Loreen och så hon som inte behöver presenteras med mer än bara förnamnet – Carola. Lapptäcket, som består av dessa stjärnors olika sångnummer, sys ihop av David Hellenius. Med sig har de också fem dansare och en levande orkester.

Denna julshow har hela 31 år på nacken, men det är bara andra året i år som showen är öppen för en allmän publik (som inte deltar i det inledande julbordet). Utan någon direkt uppmärksamhet i pressen har Stjärnklart existerat lite i hemlighet genom åren.

Hellenius skojar

Första halvan av showen är mest en uppvärmning inför vad som komma skall. David Hellenius skojar med publiken och artisterna river av både egna och andras låtar, men utan att det riktigt lyfter. Förrän efter pausen då gänget lägger i en högre växel, precis som Hellenius lovat. Det peakar när Petra Marklund kör ”Händerna i Himlen”. Gensvaret är omedelbart och starkt. Såklart lyfts händerna i luften, folk reser sig för att dansa och allsången är ett faktum.

Lika bra respons får inte Loreen. Kanske är hon lite för svår för en publik som mätta på julbord vill ha lättsmält underhållning. Inte helt oväntat är Euphoria hennes bästa nummer.

Kvällens starkaste stjärnor är helt klart Carola och Måns Zelmerlöw. När de tar över stafettpinnen för att glänsa i strålkastarljuset vet man att man kan slappna av. Båda framför de allt från ballader till rock med en proffsig naturlighet och säkra sångröster. Och inte minst – de vet vikten av att artikulera (vilket de andra artisterna gärna kunde inspireras av).

Blandade covers

Carola gör ett försök att skapa julstämning med låten ”Himlen i min famn” men det är också så nära jul vi kommer i denna show. Istället spelas blandade covers, med extra utrymme åt Sting, Beatles, George Michael och 80-tal. Men flest stjärnor tänds det i publikhavet när artisterna kör sina egna hits. Då plockas mobilerna upp för att filma och de lysande små skärmarna blir till en stjärnhimmel i mörkret.

På lördagskvällen är det mulet i Karlstad, men på Löfbergs Lila Arena är det Stjärnklart. På scenen hittar vi Måns Zelmerlöw, Ace Wilder, Petra Marklund, Loreen och så hon som inte behöver presenteras med mer än bara förnamnet – Carola. Lapptäcket, som består av dessa stjärnors olika sångnummer, sys ihop av David Hellenius. Med sig har de också fem dansare och en levande orkester.

Denna julshow har hela 31 år på nacken, men det är bara andra året i år som showen är öppen för en allmän publik (som inte deltar i det inledande julbordet). Utan någon direkt uppmärksamhet i pressen har Stjärnklart existerat lite i hemlighet genom åren.

Hellenius skojar

Första halvan av showen är mest en uppvärmning inför vad som komma skall. David Hellenius skojar med publiken och artisterna river av både egna och andras låtar, men utan att det riktigt lyfter. Förrän efter pausen då gänget lägger i en högre växel, precis som Hellenius lovat. Det peakar när Petra Marklund kör ”Händerna i Himlen”. Gensvaret är omedelbart och starkt. Såklart lyfts händerna i luften, folk reser sig för att dansa och allsången är ett faktum.

Lika bra respons får inte Loreen. Kanske är hon lite för svår för en publik som mätta på julbord vill ha lättsmält underhållning. Inte helt oväntat är Euphoria hennes bästa nummer.

Kvällens starkaste stjärnor är helt klart Carola och Måns Zelmerlöw. När de tar över stafettpinnen för att glänsa i strålkastarljuset vet man att man kan slappna av. Båda framför de allt från ballader till rock med en proffsig naturlighet och säkra sångröster. Och inte minst – de vet vikten av att artikulera (vilket de andra artisterna gärna kunde inspireras av).

Blandade covers

Carola gör ett försök att skapa julstämning med låten ”Himlen i min famn” men det är också så nära jul vi kommer i denna show. Istället spelas blandade covers, med extra utrymme åt Sting, Beatles, George Michael och 80-tal. Men flest stjärnor tänds det i publikhavet när artisterna kör sina egna hits. Då plockas mobilerna upp för att filma och de lysande små skärmarna blir till en stjärnhimmel i mörkret.

  • Linnea Eriksson

? Tråkigt arenaljud med överdriven bas. I vissa av låtarna är blåsmusikernas insats snarare av koreografisk än av musikalisk karaktär. De syns, men hörs inte.

! En stillsam men vacker höjdpunkt är när Carola och Måns framför ”Sverige” av Joakim Berg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.