2017-07-02 12:39

2017-07-04 13:51

Aldrig tråkigt med Johnossi

PUTTE I PARKEN

Vad? Johnossi
Var? Stora scenen, lördag
Betyg: 4

Senast Johnossi besökte Karlstad kammade de hem högsta betyg och sångaren John trillade av scen och spenderade en vecka i sjukhussäng. Lika dramatiskt blir det inte ikväll även om vokalisten skämtsamt säger att det bör bli två veckor på sjukhus denna gång.

Det är en sådan där ljum julikväll som svensken drömmer om när någon säger högsommar. PIP:s kanske förnämsta bokning kör ett komprimerat set jämfört med förra besöket och frånsett platta versioner av Dead end och Blood bjuder duon på en show att minnas. Gone forever, Freeman, What’s the point och en majestätisk urladdning under Roscoe är kvällens russin. Å självklart är den något Mora Träsk-tramsiga Man must dance en given allsångsglädjespridare.

Då ibland festivalspelningar har en tendens att stanna vid klyschiga ”habil insats” och ännu en dag på jobbet-känslan gläds jag åt Johnossis höga lägstanivå. Jag kan inte minnas en dålig spelning med bandet – hur är det möjligt att alstra så mycket energi år efter år? Synd att inte fler fattar lyxen att kunna se Johnossi gratis klockan 21.00 en ljummen julikväll i ett högsomrigt Karlstad.

! Älskar när John får feeling under avslutande Roscoe. Studsar upp på trumsetet för att sedan Nirvana-rockstar-thrasha en synth.

? Frågor? Nja, Johnossi rätar snabbt ut alla frågetecken och allt känns ganska solklart på Norra fältet.

Senast Johnossi besökte Karlstad kammade de hem högsta betyg och sångaren John trillade av scen och spenderade en vecka i sjukhussäng. Lika dramatiskt blir det inte ikväll även om vokalisten skämtsamt säger att det bör bli två veckor på sjukhus denna gång.

Det är en sådan där ljum julikväll som svensken drömmer om när någon säger högsommar. PIP:s kanske förnämsta bokning kör ett komprimerat set jämfört med förra besöket och frånsett platta versioner av Dead end och Blood bjuder duon på en show att minnas. Gone forever, Freeman, What’s the point och en majestätisk urladdning under Roscoe är kvällens russin. Å självklart är den något Mora Träsk-tramsiga Man must dance en given allsångsglädjespridare.

Då ibland festivalspelningar har en tendens att stanna vid klyschiga ”habil insats” och ännu en dag på jobbet-känslan gläds jag åt Johnossis höga lägstanivå. Jag kan inte minnas en dålig spelning med bandet – hur är det möjligt att alstra så mycket energi år efter år? Synd att inte fler fattar lyxen att kunna se Johnossi gratis klockan 21.00 en ljummen julikväll i ett högsomrigt Karlstad.

! Älskar när John får feeling under avslutande Roscoe. Studsar upp på trumsetet för att sedan Nirvana-rockstar-thrasha en synth.

? Frågor? Nja, Johnossi rätar snabbt ut alla frågetecken och allt känns ganska solklart på Norra fältet.

  • Jesper Löfwenborg