2017-07-01 20:40

2017-07-04 13:51

Avantgardet – en personlig arbetsseger

PUTTE I PARKEN

Vad? Avantgardet
Var? Stora scenen, lördag
Betyg: 4

Med uppknäppt skärp välkomnar Rasmus Arvidsson och hans Avantgardet en solvarm publik just som lördagseftermiddagen övergår i kväll. Han har en röst som han vill mer med än den i stunder klarar av, han vill hela tiden fylla nuet med så mycket som det bara går, varje stavelse räknas.

Avantgardet är en av de udda fåglarna som spelar på PIP:s stora scen i år. Udda på det sättet att bandets zenit inte än är passerat, här finns en entusiasm och en integritet som skvallrar om att det mesta och det bästa inte har hänt än. Låtar om tåg, tjack och hallickskulder skapar en värld där självupplevda erfarenheter blir allmängiltiga tack vare det så personliga tilltalet. Från den inledande "Napoleon" till avslutande "Horspundarpop" – via dialektneutral allsång – sliter sig cirkusdirektör Arvidsson till sig en arbetsseger – svettig och hes går han och hans kumpaner därifrån med vetskapen om att ha fler anhängare nu än innan konserten.

 

? Knäpp skärpet gosse, kalsonghäng är en styggelse både på och av scenen.

! Den dialektneutrala allsången imponerar i styrka med tanke på den glesa publiken.

 

 

Med uppknäppt skärp välkomnar Rasmus Arvidsson och hans Avantgardet en solvarm publik just som lördagseftermiddagen övergår i kväll. Han har en röst som han vill mer med än den i stunder klarar av, han vill hela tiden fylla nuet med så mycket som det bara går, varje stavelse räknas.

Avantgardet är en av de udda fåglarna som spelar på PIP:s stora scen i år. Udda på det sättet att bandets zenit inte än är passerat, här finns en entusiasm och en integritet som skvallrar om att det mesta och det bästa inte har hänt än. Låtar om tåg, tjack och hallickskulder skapar en värld där självupplevda erfarenheter blir allmängiltiga tack vare det så personliga tilltalet. Från den inledande "Napoleon" till avslutande "Horspundarpop" – via dialektneutral allsång – sliter sig cirkusdirektör Arvidsson till sig en arbetsseger – svettig och hes går han och hans kumpaner därifrån med vetskapen om att ha fler anhängare nu än innan konserten.

 

? Knäpp skärpet gosse, kalsonghäng är en styggelse både på och av scenen.

! Den dialektneutrala allsången imponerar i styrka med tanke på den glesa publiken.