2017-06-30 21:43

2017-07-04 13:54

En sprudlande Linnea Henriksson

PUTTE I PARKEN

vad? Linnea Henriksson
Var? Stora Scenen, fredag
Betyg: 3

Det kan inte vara lätt att slå sig fram i Popsverige som ex-idolare när det går tretton band på dussinet. För en annan som inte har ett tränat radioöra kan det ibland vara svårt att särskilja alla dessa talanger. Linnea Henriksson sprudlar av glädje från början till slut denna soliga, men vindpinade fredagskväll. Glädjen är definitivt ett smittande trumfkort, likaså det förträffliga kompbandet som förstärker hennes svängiga poprepertoar.

Det börjar ganska trevande. Familjevänligt, mycket snack om krossad kärlek och allt känns sådär lite lagom gôtt som en säger Karlstad. Mycket mellansnack och publikfrieri. Tyvärr drunknar stundtals rösten i den starka vinden och bandets uppskruvade instrument, men vad gör det när ljudbilden annars är klanderfri. Skönt att Henriksson bestämmer sig för att växla upp den sista kvarten. När det läggs mer fokus på rock än pop ökar både tryck och kvalitet. En cellokompad Lyckligare nu följt av Halmstad är gigets absoluta klimax. Jag riktigt myser när jag hör de främre raderna allsånga ikapp med Linnea. Trevligt värre, eller som en polare viskar till mig: ett habilt hantverk.

! Tänk vad ett jammande kompband kan lyfta livemusik till nästa nivå.

? Är du verkligen alltid så här glad när du framför din musik Linnea? Det smittar – fortsätt med det.

 

 

Det kan inte vara lätt att slå sig fram i Popsverige som ex-idolare när det går tretton band på dussinet. För en annan som inte har ett tränat radioöra kan det ibland vara svårt att särskilja alla dessa talanger. Linnea Henriksson sprudlar av glädje från början till slut denna soliga, men vindpinade fredagskväll. Glädjen är definitivt ett smittande trumfkort, likaså det förträffliga kompbandet som förstärker hennes svängiga poprepertoar.

Det börjar ganska trevande. Familjevänligt, mycket snack om krossad kärlek och allt känns sådär lite lagom gôtt som en säger Karlstad. Mycket mellansnack och publikfrieri. Tyvärr drunknar stundtals rösten i den starka vinden och bandets uppskruvade instrument, men vad gör det när ljudbilden annars är klanderfri. Skönt att Henriksson bestämmer sig för att växla upp den sista kvarten. När det läggs mer fokus på rock än pop ökar både tryck och kvalitet. En cellokompad Lyckligare nu följt av Halmstad är gigets absoluta klimax. Jag riktigt myser när jag hör de främre raderna allsånga ikapp med Linnea. Trevligt värre, eller som en polare viskar till mig: ett habilt hantverk.

! Tänk vad ett jammande kompband kan lyfta livemusik till nästa nivå.

? Är du verkligen alltid så här glad när du framför din musik Linnea? Det smittar – fortsätt med det.

 

 

  • Jesper Löfvenborg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.