2017-04-08 09:17

2017-04-10 06:40

För många dalar Little Jinder

KONSERT

Little Jinder – Who Cares Tour
Var: Nöjesfabriken, Karlstad
Längd: ca 65 minuter
Publik: 200
Betyg:

Förutsättningarna kunde självklart ha varit bättre. Det är varken Little Jinders fel att hennes spelning sker samma dag som vansinnesdådet i Stockholm eller att Karlstad väljer att stanna hemma istället för att gå på konsert. Däremot är det en smittsam energiinjektion att se och uppleva hennes relation till sin musik. Det märks att hon älskar det hon gör och hela henne kroppsspråk förmedlar glädje.

Så mycket bättre-stjärnan, iklädd en slags sportig japansk hip hop-outfit, studsar leende in på scenen som badar i rök och färgglada laserljus. Vackert och det matchar hennes synthiga poputtryck förträffligt. Det ständigt aktuella TV-programmet har blivit en karriärsfrämjande fackelbärare för svenska artister. Smid medan järnet är varmt säger det idiomatiska uttrycket, och det gör Little Jinder. Hon öppnar smart med Tommy Nilssons Du vill ha sex med mig och låten har aldrig känts bättre när den nu framförs i en version som smakar samtid.

Låter musiken tala

29-åringen låter musiken tala och sparar på mellansnacket, men hinner skicka en glimten-i-ögat-passning till Camilla Läckberg angående deras ”hora-beef”, samt hyllar både livet och bas i musik. Jag frågar mig därför: varför använder du inte ännu mer bas Little Jinder? Kvällens absoluta höjdpunkt och enda fullpoängare – 2002 ­– sprudlar av bas och energi. Jag vill ha mer sådana låtar för flera nummer är riktigt tama och energifattiga. Väcker knappast ett fredagstrött dansgolv. Nej höj basen ytterligare Little Jinder, för det räcker inte med de skönt futuristiska synthslingorna som ständigt lurar i bakgrunden och snyggt binder samman setets delar. Skriv fler låtar som 2002, då lovar jag att köpa din nästa platta.

Dalarna är för många denna kväll, trots det grymma livebandet som backar upp den entusiastiska sångerskan. Funkar inte att kasta in så många låtar som saknar den där lilla extra synthnerven. Tyvärr ser jag hur många börjar fibbla med mobilen eller vänder sig mot baren. Tur att vi får redan nämnda 2002, Jag måste sluta leva som jag lever för evigt och klistriga singelhits som Hångellåten och Super 8.

Little Jinder älskar musik och sitt artisteri, men utan en kokande konsertlokal och med en haltande setlist blir helhetsintrycket riktigt ljummet.

Förutsättningarna kunde självklart ha varit bättre. Det är varken Little Jinders fel att hennes spelning sker samma dag som vansinnesdådet i Stockholm eller att Karlstad väljer att stanna hemma istället för att gå på konsert. Däremot är det en smittsam energiinjektion att se och uppleva hennes relation till sin musik. Det märks att hon älskar det hon gör och hela henne kroppsspråk förmedlar glädje.

Så mycket bättre-stjärnan, iklädd en slags sportig japansk hip hop-outfit, studsar leende in på scenen som badar i rök och färgglada laserljus. Vackert och det matchar hennes synthiga poputtryck förträffligt. Det ständigt aktuella TV-programmet har blivit en karriärsfrämjande fackelbärare för svenska artister. Smid medan järnet är varmt säger det idiomatiska uttrycket, och det gör Little Jinder. Hon öppnar smart med Tommy Nilssons Du vill ha sex med mig och låten har aldrig känts bättre när den nu framförs i en version som smakar samtid.

Låter musiken tala

29-åringen låter musiken tala och sparar på mellansnacket, men hinner skicka en glimten-i-ögat-passning till Camilla Läckberg angående deras ”hora-beef”, samt hyllar både livet och bas i musik. Jag frågar mig därför: varför använder du inte ännu mer bas Little Jinder? Kvällens absoluta höjdpunkt och enda fullpoängare – 2002 ­– sprudlar av bas och energi. Jag vill ha mer sådana låtar för flera nummer är riktigt tama och energifattiga. Väcker knappast ett fredagstrött dansgolv. Nej höj basen ytterligare Little Jinder, för det räcker inte med de skönt futuristiska synthslingorna som ständigt lurar i bakgrunden och snyggt binder samman setets delar. Skriv fler låtar som 2002, då lovar jag att köpa din nästa platta.

Dalarna är för många denna kväll, trots det grymma livebandet som backar upp den entusiastiska sångerskan. Funkar inte att kasta in så många låtar som saknar den där lilla extra synthnerven. Tyvärr ser jag hur många börjar fibbla med mobilen eller vänder sig mot baren. Tur att vi får redan nämnda 2002, Jag måste sluta leva som jag lever för evigt och klistriga singelhits som Hångellåten och Super 8.

Little Jinder älskar musik och sitt artisteri, men utan en kokande konsertlokal och med en haltande setlist blir helhetsintrycket riktigt ljummet.

  • Jesper Löfvenborg

! Vad underbart det är med livemusik när verkligheten där ute känns kantig och läskig.

? Varför inte skriva mer basiga synthdängor som 2002 Little Jinder? Kvällens klimax utan konkurrens.