2016-03-11 17:16

2016-03-11 19:21

Boris låter hjärtat styra

MELODIFESTIVALEN: Dags för final

Nu är det dags för final i årets Melodifestival. Bland finalisterna finns Degerforsspelaren Boris René.
NWT får tag i multitalangen strax efter fredagens genrep.

Hur lägger du upp det här rent taktiskt? Anfall är bästa försvar?

– Haha, ja exakt! Låter som rätt taktik. Jag ger järnet. För mig är det så stort bara att få vara med om allt det här. Jag ser till att ha så kul som möjligt. Jag hade inga förväntningar alls på detta, så allt som händer nu känns som en bonus.

 

Hur har du upplevt hela mellocirkusen?

– Det är helt sjukt. Det händer grejer precis hela tiden och det är underbara människor runt omkring mig hela tiden, artister och annat folk.

Fotbollsplanen är väl också en slags scen där en publik följer dig.

– Ja, det finns många likheter. Den stora skillnaden är att den här gången står jag i blickfånget utan att jag sparkar på en boll. Men det är i grunden samma sak, det är en press, folk förväntar sig en viss kvalité i det jag gör.

Ted Gärdestad valde musiken framför tennisen, flera har stått inför liknande val – hur ser du på det själv?

– Det där har jag inte tänkt så mycket på. Jag har sagt från början att jag kommer att försöka ha så roligt som möjligt med det här med musiken. Ta det så långt det går. Kommer jag dithän att jag behöver göra ett val, då kommer jag att låta hjärtat välja. Jag älskar det jag gör, både fotbollen och musiken och är tacksam för att jag får göra båda sakerna just nu. Det är bara att låta det rulla på. Det är ju barndomsdrömmar både fotbollen och musiken.

Det har tagit mycket tid från träningen, har din försäsong gått åt pipan?

– Nej, inte helt. Jag har försökt att hålla igång kroppen. Det känns bra. Jag har gymmat så fort jag har haft möjlighet. Det är naturligtvis inte samma sak som att vara på en fotbollsplan, men jag har i alla fall hållit igång kroppen.

Rent krasst, tror du lagledningen i Degerfors vill att du vinner?

– Min tränare har stöttat mig mycket, skickat sms och så för att peppa. Han hoppas att jag vinner! Mina lagkompisar är supersköna, de har stöttat mig från dag ett. Jag tror att hela den här mellogrejen har gett dom extra energi. Alla är involverade.

Om inte du vinner finalen, vem gör det då tror du?

– Frans ligger bra till. Och Molly Sandén. Jag har många favoriter!

Lägger du fotbollen på hyllan om du vinner?

– Oj. Vinner jag så fortsätter jag såklart att sjunga. Men hur det blir med fotbollen i så fall, det vet jag inte något om alls just nu.

Hur lägger du upp det här rent taktiskt? Anfall är bästa försvar?

– Haha, ja exakt! Låter som rätt taktik. Jag ger järnet. För mig är det så stort bara att få vara med om allt det här. Jag ser till att ha så kul som möjligt. Jag hade inga förväntningar alls på detta, så allt som händer nu känns som en bonus.

 

Hur har du upplevt hela mellocirkusen?

– Det är helt sjukt. Det händer grejer precis hela tiden och det är underbara människor runt omkring mig hela tiden, artister och annat folk.

Fotbollsplanen är väl också en slags scen där en publik följer dig.

– Ja, det finns många likheter. Den stora skillnaden är att den här gången står jag i blickfånget utan att jag sparkar på en boll. Men det är i grunden samma sak, det är en press, folk förväntar sig en viss kvalité i det jag gör.

Ted Gärdestad valde musiken framför tennisen, flera har stått inför liknande val – hur ser du på det själv?

– Det där har jag inte tänkt så mycket på. Jag har sagt från början att jag kommer att försöka ha så roligt som möjligt med det här med musiken. Ta det så långt det går. Kommer jag dithän att jag behöver göra ett val, då kommer jag att låta hjärtat välja. Jag älskar det jag gör, både fotbollen och musiken och är tacksam för att jag får göra båda sakerna just nu. Det är bara att låta det rulla på. Det är ju barndomsdrömmar både fotbollen och musiken.

Det har tagit mycket tid från träningen, har din försäsong gått åt pipan?

– Nej, inte helt. Jag har försökt att hålla igång kroppen. Det känns bra. Jag har gymmat så fort jag har haft möjlighet. Det är naturligtvis inte samma sak som att vara på en fotbollsplan, men jag har i alla fall hållit igång kroppen.

Rent krasst, tror du lagledningen i Degerfors vill att du vinner?

– Min tränare har stöttat mig mycket, skickat sms och så för att peppa. Han hoppas att jag vinner! Mina lagkompisar är supersköna, de har stöttat mig från dag ett. Jag tror att hela den här mellogrejen har gett dom extra energi. Alla är involverade.

Om inte du vinner finalen, vem gör det då tror du?

– Frans ligger bra till. Och Molly Sandén. Jag har många favoriter!

Lägger du fotbollen på hyllan om du vinner?

– Oj. Vinner jag så fortsätter jag såklart att sjunga. Men hur det blir med fotbollen i så fall, det vet jag inte något om alls just nu.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.