2016-03-02 16:08

2016-03-02 16:09

Sammyshow till Karlstad i höst

Stockholms Stadsteaters störta succé åker på turné. Den 6 november kommer Karl Dyall och Rennie Mirro till Karlstad med föreställningen From Sammy with love.

Sedan hyllningsföreställningen From Sammy with love hade premiär på Stockholms Stadsteater 2012 har den spelats för fulla hus 184 gånger. Först på Lilla Scenen, sedan Klara scen, Stora Scenen och i somras togs den ut i parkerna. Därmed är den Stadsteaterns största succé någonsin.

Till hösten är det dags för en turné ut i landet för dansarna och musikalartisterna Karl Dyall och Rennie Mirro med band. Med start en månad på Lorensbergsteatern i Göteborg i september besöker de sedan 10-15 platser i Sverige och avslutar på Karlstad CCC den 6 november.

Dagen efter lyfter de mot New York för en föreställning på legendariska Apollo Theatre den 10 november.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma ut i landet och möte en ny publik. Det har vi kämpat för länge, säger Rennie Mirro över telefon från New York.

De är på plats för att känna på stämningen inför kommande avslutning på turnén. På självaste Apollo Theatre.

– Det är en riktig höjdargrej att få göra den i New York. Det är hemstad för mig eftersom båda mina föräldrar är härifrån. Och Apollo hade en stor betydelse för Sammy och alla andra svarta artister. Och nu får vi stå där, med den här föreställningen. Det är bara jäklar, här har alla stora stått! fortsätter han.

Föreställningen är en dansant och musikalisk berättelse om legenden Sammy Davis Jr, om scenpersonligheten och om utanförskap vid sidan av den. I manuset av Jonna Nordenskiöld finns även Karl Dyall och Rennie Mirros egna berättelser inkluderade.

– Vi turas om att gestalta honom och personerna omkring. Sammy är en historisk person, den störste entertainern, som många känner igen och med vår historia gör vi en brygga mellan då och nu som gör honom levande, säger Karl Dyall.

– Vi kan känna igen oss själva i viljan att passa in och att använda scenen som ett sätt till kontroll och få utlopp för känslor, säger Rennie Mirro.

Som utpräglade underhållare var de till en början skeptiska till att ha med sina privata berättelser.

– Men det blev en bra dialog med publiken. Föreställningen blir mer mångbottnad och det är unikt för mig att få uppleva den kombinationen, fortsätter han.

De båda dansarna och artisterna har är nu 49 och 44 år gamla men med bibehållen träning håller showen hög fart.

– Så länge glädjen finns där så är det inte svårt att fortsätta, säger Rennie Mirro.

Sedan hyllningsföreställningen From Sammy with love hade premiär på Stockholms Stadsteater 2012 har den spelats för fulla hus 184 gånger. Först på Lilla Scenen, sedan Klara scen, Stora Scenen och i somras togs den ut i parkerna. Därmed är den Stadsteaterns största succé någonsin.

Till hösten är det dags för en turné ut i landet för dansarna och musikalartisterna Karl Dyall och Rennie Mirro med band. Med start en månad på Lorensbergsteatern i Göteborg i september besöker de sedan 10-15 platser i Sverige och avslutar på Karlstad CCC den 6 november.

Dagen efter lyfter de mot New York för en föreställning på legendariska Apollo Theatre den 10 november.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma ut i landet och möte en ny publik. Det har vi kämpat för länge, säger Rennie Mirro över telefon från New York.

De är på plats för att känna på stämningen inför kommande avslutning på turnén. På självaste Apollo Theatre.

– Det är en riktig höjdargrej att få göra den i New York. Det är hemstad för mig eftersom båda mina föräldrar är härifrån. Och Apollo hade en stor betydelse för Sammy och alla andra svarta artister. Och nu får vi stå där, med den här föreställningen. Det är bara jäklar, här har alla stora stått! fortsätter han.

Föreställningen är en dansant och musikalisk berättelse om legenden Sammy Davis Jr, om scenpersonligheten och om utanförskap vid sidan av den. I manuset av Jonna Nordenskiöld finns även Karl Dyall och Rennie Mirros egna berättelser inkluderade.

– Vi turas om att gestalta honom och personerna omkring. Sammy är en historisk person, den störste entertainern, som många känner igen och med vår historia gör vi en brygga mellan då och nu som gör honom levande, säger Karl Dyall.

– Vi kan känna igen oss själva i viljan att passa in och att använda scenen som ett sätt till kontroll och få utlopp för känslor, säger Rennie Mirro.

Som utpräglade underhållare var de till en början skeptiska till att ha med sina privata berättelser.

– Men det blev en bra dialog med publiken. Föreställningen blir mer mångbottnad och det är unikt för mig att få uppleva den kombinationen, fortsätter han.

De båda dansarna och artisterna har är nu 49 och 44 år gamla men med bibehållen träning håller showen hög fart.

– Så länge glädjen finns där så är det inte svårt att fortsätta, säger Rennie Mirro.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.