2016-02-20 10:38

2016-02-20 11:22

Avskalat och genuint med Seinabo Sey

Efter att Ana Diaz, som fick agera förband för kvällen, bränt av några gungvänliga låtar (bland annat låten Fyll upp mitt glas som just nu leder henne genombrott) drar sig publiken närmare varandra för att välkomna huvudakten, Seinabo Sey, upp på scenen.

Efter en liten stund kliver hon upp tillsammans med sitt band och spelar låten Easy för en till synes redan nöjd publik.

Något som direkt fångar min uppmärksamhet är såklart Seinabos fantastiska röst. Att kalla den unik är en underdrift då jag inte kommer på en enda sångerska som träffar tonerna i de nedre registren så bra som hon faktiskt gör. En annan med en röst utöver det vanliga är körsångerskan som lägger stämmor som resulterar i gåshud.

En av två riktiga höjdpunkter under kvällen är utan tvekan när Seinabos enastående röst får fylla rummet under låten Sorry som endast ackompanjeras av ett rörande fint pianospel. Den andra höjdpunkten blir, inte allt för oväntat, succélåten Younger som gör att större delen av publiken snabbt plockar upp sina mobiltelefoner för att filma (det är trots allt så man gör när ens favoritlåt spelas nu för tiden, att lyssna på den är helt ute). Extra bra stämning blir det eftersom det poängteras att det är just den här låten som gjort det möjligt för Seinabo att få livnära sig på det hon älskar - musiken.

Utöver detta bjuds det på en rad olika låtar i en skön mix. Det finns allt ifrån de sentimentala balladerna till de med lite mer tempo och attityd utan att det blir för rörigt, låtarna har samma typ av sound ändå.

Det råder inga tvivel om att Seinabo Sey och bandet är otroligt samspelta. Trots att det egentligen inte bjuds på någon show får de ändå framträdandet att fortsätta vara intressant. Istället för att försöka få igång publiken med en massa klyschiga publikfrierier kör de på en avskalad och mer personlig stil som åtminstone går hem hos mig. Den genuina känslan beror nog också på Seinabos personlighet. Hon verkar verkligen vara en sådan där person man vill dricka kaffe och prata om livet med.

Publik: ca. 450 förköp

Betyg: 4/5

!: Vill nämna Seinabos röst igen - wow!

?: Hur kan en gigantisk silverkula som hänger från taket se så bra ut?

Efter en liten stund kliver hon upp tillsammans med sitt band och spelar låten Easy för en till synes redan nöjd publik.

Något som direkt fångar min uppmärksamhet är såklart Seinabos fantastiska röst. Att kalla den unik är en underdrift då jag inte kommer på en enda sångerska som träffar tonerna i de nedre registren så bra som hon faktiskt gör. En annan med en röst utöver det vanliga är körsångerskan som lägger stämmor som resulterar i gåshud.

En av två riktiga höjdpunkter under kvällen är utan tvekan när Seinabos enastående röst får fylla rummet under låten Sorry som endast ackompanjeras av ett rörande fint pianospel. Den andra höjdpunkten blir, inte allt för oväntat, succélåten Younger som gör att större delen av publiken snabbt plockar upp sina mobiltelefoner för att filma (det är trots allt så man gör när ens favoritlåt spelas nu för tiden, att lyssna på den är helt ute). Extra bra stämning blir det eftersom det poängteras att det är just den här låten som gjort det möjligt för Seinabo att få livnära sig på det hon älskar - musiken.

Utöver detta bjuds det på en rad olika låtar i en skön mix. Det finns allt ifrån de sentimentala balladerna till de med lite mer tempo och attityd utan att det blir för rörigt, låtarna har samma typ av sound ändå.

Det råder inga tvivel om att Seinabo Sey och bandet är otroligt samspelta. Trots att det egentligen inte bjuds på någon show får de ändå framträdandet att fortsätta vara intressant. Istället för att försöka få igång publiken med en massa klyschiga publikfrierier kör de på en avskalad och mer personlig stil som åtminstone går hem hos mig. Den genuina känslan beror nog också på Seinabos personlighet. Hon verkar verkligen vara en sådan där person man vill dricka kaffe och prata om livet med.

Publik: ca. 450 förköp

Betyg: 4/5

!: Vill nämna Seinabos röst igen - wow!

?: Hur kan en gigantisk silverkula som hänger från taket se så bra ut?

  • Ida Myrin